Vi har fått jobb!

Amanda, Anh och Sanna började på utbildningen hösten 2013 och tog examen i maj 2016.

Som nyutexaminerade Skräddare går nu alla ut i arbete.

Alla tre fick sina jobb via sina LIA-platser.

Amanda Westford

Inriktning Klänningsskrädderi.

Kommer från Simrishamn.

"Jag har fått jobb på Thalia Ateljé i Stockholm som har damkläder i eget märke. Jag ska jobba som klänningsskräddare och butiksbiträde."

 

 Anh Dao

Inriktning Herrskrädderi.

Kommer från Norrköping.

"Jag har fått jobb på Boomerang i Stockholm som är ett konfektionsföretag där jag ska jobba med mönsterkonstruktion som produktionsassistent."


Sanna Nyberg

Inriktning Herrskrädderi.

Kommer från Boden.

"Jag har fått jobb i London på Orhan London Tailoring. Där kommer jag att få göra ALLT inom alla inriktningar, ändringssömnad och ny sömnad."
Vad är bäst med utbildningen?

Lärarna! Deras kunskaper och kompetenser är så bra. Det är en bra utbildning där man får med det viktiga. Kontakterna man får, framförallt inom LIA, är jätteviktiga. Lärarna är bra på att se individen och är flexibla. Utbildningen är kostnadsfri och man betalar bara materialet. "Bästa studentbudgeten". Både lokaler och all utrustning är tip-top.

Några goda råd till andra som ska välja utbildning?

Funderar du på skrädderi är det den här utbildningen du ska söka. Den har bra rykte. Det finns inte någon annan som har den här standarden. Utbildningen ligger bra geografiskt, det är lätt att pendla och lätt att få bostad. Det är en bra stad att plugga i. Här får man också sitta kvar på skolan och arbeta efter skoltid. Man får inte bara tid för att göra skolarbete, utan får även möjlighet att träna på hantverket. Det är guld värt! Utbildningen är unik.

Förslag på sidor