Ulla-Carin fick jobb efter examen

"Man får så mycket med sig och blir stärkt i sin yrkesroll"

Ulla-Carin Andersson, läste Stödpedagog inom habilitering vid Uddevalla Vuxenutbildning
2012-2013

Varför valde du den här utbildningen?

Jag hade förverkligat en dröm och flyttat till Orust och börjat arbeta där som vikarie inom Stöd och omsorg när jag såg att utbildningen skulle starta. Jag är utbildad socionom och tyckte att den här utbildningen kunde komplettera mina tidigare kunskaper. Och jag har inte ångrat en dag, varken utbildningen eller flytten.

Vad tyckte du om utbildningen?

Så bra! Jag blev stärkt i min yrkesroll genom diskussioner, föreläsningar och teoretisk undervisning. Vi hade även en del projektarbete där vi fick prova på att arbeta i praktiken genom rollspel. Det var bra att kunna dela med sig och samtidigt lyssna på anda som varit med länge.

Vi fick med oss en helhetssyn kring personer med funktionsnedsättningar och deras livsvillkor, som gjort att jag fått verktyg jag behöver, för att kunna ge ett gott bemötande och för att öka förutsättningarna så att personerna har de goda livsvillkor som lagen föreskriver.

Blev det som du hade tänkt dig?

Ja, över förväntan.

Var gjorde du din LIA period?

Jag var på daglig verksamhet i Svanesund och det fungerade utmärkt. Jag har genom min LIA skapat mig ett nätverk som jag har god användning av idag.

Bäst med utbildningen?

Kombinationen mellan studier på skolan och hemstudier. Det gav möjlighet att också kunna jobba emellanåt. Sedan var det mycket god anda på skolan. Lärarna och alla på skolan gav ett mycket bra bemötande och man kände sig direkt välkommen.

Hur var det att studera i Uddevalla?

Jag gillar Uddevalla. Jag pendlade från Orust till Uddevalla och det var smidigt, jag åkte med den ordinarie skolbussen som stannade alldeles i närheten av skolan. De flesta eleverna i gruppen var spridda från regionen och pendlade de också.

Vad gör du nu?

Efter utbildningen fick jag en tjänst som stödpedagog på Orust kommun, Kaprifolvägen 1, gruppbostad där jag arbetar idag.

Några goda råd till andra som ska välja utbildning?

Gå den! Man får så mycket med sig och blir stärkt i sin yrkesroll. Utbildningen ligger högt i kurs när man sedan ska söka jobb.

Förslag på sidor