Julia Gustavsson


Bygg elev vuxenutbildningen Julia

Varför valde du utbildningen Bygg?

Jag har alltid tyckt om hantverk, jobba med händerna och vara aktiv. Är intresserad av att se resultat, att få vara med från grund till färdigt bygge är riktigt kul. Sen gillar jag att det är ett varierande arbete där man får göra många olika saker. Men framför allt valde jag yrket för att det är ett aktivt jobb.

Var gjorde du din praktik?

Jag har varit på Orust villan och det är även där som jag har fått jobb nu efter utbildningen.
Under min praktik har jag varit med och byggt ihop väggar och monterat. Det är rätt stora hus som vi har byggt och många bygger även garage med bostad på övervåningen. Så det har varit mycket att göra.

Vad har varit bäst med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är att vi har fått lära oss så mycket. Att man inte kunde någonting när man började och nu har man fått lära sig att bygga ett helt hus. Det är fantastiskt kul!
Det var bara att vi fick prova på mycket i skolmiljö innan vi gick ut i praktik. Vi fick använda olika sågar, maskiner och verktyg som gjorde att man kände sig trygg när man väl kom ut i verkligheten.

Tyckte med att det var bra att vi hade prov med jämna mellanrum så att man visste att man låg rätt till kunskapsmässigt. Vad man behövde förbättra och så. Sen att vi fick bra stöttning från vår lärare.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag har planer på att studera vidare till hösten för att bli arbetsledare. Ska söka till Bygg- och anläggningsledare på Teknikhögskolan här i Uddevalla. Utbildningen är på 50 % så jag hoppas kunna kombinera det med att jobba vidare på Orust Villan där jag trivs bra.
Mina drömmar är att bli produktionschef i Norge.

Förslag på sidor