Inredningssnickare

Lärlingsutbildning Bygg

Om du vill jobba med trä i en verkstad med välutrustad maskinpark, tillverka träinredningar till privat och offentlig miljö, inrikta dig mot båtbyggeri eller möbelsnickeri - Då är denna lärlingsutbildning rätt för dig!

Du får lära dig att tillverka träinredningar och möbler, att rita och designa i CAD samt göra beräkningar. Under utbildningen ingår utbildningsbevis för Maskinkörkort, kvalitétssäkrat av branschen - en viktig merit när du söker jobb. Utbildningen är företagsförlagd och genomförs i nära samarbete med företagen i regionen.

Start 15 augusti 2022

Utbildningstid

2022-08-15 – 2023-06-02

Studietakt

Heltidsstudier, 42 veckor

Ansökan

Här gör du din ansökan
I samband med ansökan uppmanas du att ta kontakt med en studie-och yrkesvägledare:
För mer information och telefontider »

Förkunskaper

Alla sökande behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen. Du som har godkänt betyg i

  • Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande

anses ha visat att du har förutsättningar för sökt utbildning. Om du inte har betyg men har motsvarande kunskaper skall du ansöka till en kunskapsbedömning via vår webbansökan.

Dator

Du bör ha tillgång till dator och internet för att kunna följa utbildningen. Vissa delar av undervisningen kan komma att sändas digitalt.

Upplägg lärlingsutbildning

Du inleder din utbildningen med en sammanhållen period i skolan där du lär dig grunder i material, säkerhet, maskiner och genomför enklare projekt. Därefter går du ut på en arbetsplats där du kommer att tillbringa en övervägande del av utbildningstiden.


Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande ute på ett företag. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 70% av tiden skall vara förlagd på företaget och max 30 % studier på skolan Eftersom företagen kan finnas på orter utanför Uddevalla måste du som söker vara beredd att pendla dit. Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till APL-platsen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men du får själv bekosta läromedel, kläder, skor, samt resor till och från din arbetsplats. (APL)

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se.

CSN-period

2022-08-15 – 2023-06-02 = 42 veckor, totalt 940 poäng

Studie- och yrkesvägledning

Önskar du komma i kontakt med studie- och yrkesvägledare är du välkommen att kontakta dem via e-post eller telefon. För mer information och telefontider »