Restaurang & storkök grund med integrerad svenska

Här studerar du restaurang och storkök samtidigt som du studerar svenska.

En utbildning för dig som vill arbeta i café eller restaurang och storkök.

Pågående utbildning

Start 11 mars 2019

Utbildningstid

2019-03-11--2021-05-28.

Studietakt

Heltidsstudier

Förkunskaper

Alla elever behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen.
Elever som har betyg i SFI D anses ha visat att de har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Övriga elever ska anmäla sig till kunskapsbedömning via webbansökan.

Kostnader

Eftersom du har mycket praktiska lektioner med provsmakning, måste du betala en råvarukostnad på 400 kronor. När vi är i produktionsköket på Margretegärdeskolan kan du köpa lunch för 40 kronor/dag.

Livsmedelslagen kräver att du som arbetar med livsmedel är klädd på ett yrkesmässigt sätt. Detta gäller både metodmatlagning och produktion.

Därför ska du vara klädd enligt följande:

  • Kockrock eller vit T-shirt
  • Kockbyxor, svarta eller pepitarutiga. OBS! Jeans eller joggingbyxor är inte tillåtna.
  • Huvudbonad. Svart eller vit keps, sotarmössa eller liknande utan tryck.
  • Förkläde, svart eller vitt, med eller utan bröstlapp, utan tryck.
  • Skor. Anpassade för yrket

Kläderna kan du köpa på bland annat DeVal, Olympus eller Teknikgruppen. Vi vill att du har kläderna till kursstart.

Övrig information

När du arbetar med livsmedel är det inte tillåtet med någon form av piercing.

Har du varit utanför Norden de senaste 6 månaderna och har symtom från mage-tarm måste du lämna salmonellaprov för att få vara i köken. Ta kontakt med din vårdcentral!

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel.

CSN-period

2019-03-11--06-07 = 13 veckor.
2019-08-26--2020-01-10 = 20 veckor.
2020-01-13--05-29 = 20 veckor.
2020-08-24--2021-01-08 = 20 veckor.
2021-01-11--05-28 = 20 veckor.

Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se

Telefon 0522-69 60 00

 

Mer information

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning