På väg ut i arbetslivet!

servicepersonal 2019

Efter ett halvårs studier i utbildningen Servicepersonal hotell & restaurang tar nu den första omgången elever examen. Många går direkt ut i jobb.

___________________________________________________________________________________________

servicepersonal

Lisa

"En riktigt bra chans att få jobb inom hotell
& restaurang"

Innan jag började utbildningen studerade jag svenska
som andraspråk och matematik grundläggande här på Uddevalla Vuxenutbildning. Jag sökte till utbildningen för att få en utbildning som kan ge jobb inom hotell & restaurang. Bäst med utbildningen har varit vår lärare, som har lärt oss jättemycket om att arbeta inom branschen. Jag har gjort min APT på Bohusgården Hotell & Konferens och där har jag nu också fått arbete.

Servicepersonal

Maisa

"Läraren är fantastisk"

Jag läste svenska som andraspråk grundläggande här och sökte utbildningen för att få en snabb väg till ett jobb. Utbildningen är kort och det passade mig bra. Vi har varit på studiebesök, både på Bohusgården och på facket i Göteborg. Det var bra förberedelser för att komma ut i arbetslivet. Min APT gjorde jag på IKEA restaurangen och där har jag fått prova på allt. Vår lärare har också besökt oss ute på APL-platserna och det var bra. Läraren har gett oss bra råd och betytt jättemycket. Efter utbildningen ska jag jobba på IKEA restaurangen där jag har fått jobb. 

servicepersonal

Obaida

 

"Bra kompisar från olika kulturer"

Jag sökte utbildningen för att jag ville kunna få ett jobb. Det var roligt att få komma ut på en arbetsplats och testa något nytt. Jag gjorde min APL på Kerstin på Torget och där jag fått servera och även varit i baren. Jag har nu fått jobb där och trivs jättebra. Vår lärare är jättebra, lite som vår "mamma". Hon har koll på oss. Alla i gruppen har blivit bra kompisar och det är bra att alla kommer från olika kulturer, med många olika erfarenheter.

Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se

Telefon 0522-69 60 00