Husbil, husvagn och buss

I Uddevalla finns ställplats och parkeringsplats för dig som kommer med husbil, husvagn eller buss.

Ställplats för husbil och husvagn

Ställplats för husvagn och husbil finns på parkeringen Museigatan 2, vid Riverside och är central belägen med tillgång till butiker affärer, restauranger, lekplats med mera. På ställplatsen finns det tillgång till el men ingen toalett eller dusch. Färskvatten finns i gästhamnen på andra sidan Bäveån.

Kostnad, 100 kronor per dygn, betalas endast genom SMS eller app.
Husbil 100 kronor per dygn, zon 1871
Bil och husvagn 100 kronor per dygn, zon 1871. Välj husvagnens registreringsnummer vid betalning.

För betalning av parkering välj:

Pay for your parking (in english)>>

Ställplats för husbil finns på Rödön, Lindesnäs som är belägen på Gustafsbergsområdet sydväst om Uddevalla centrum. Det finns bad och restauranger samt strandpromenaden som 2009 utsågs till Sveriges vackraste väg av Vägverket och tilldelades Vackra vägars pris. Tillgång till allmän toalett finns på intilliggande båthamnsparkering samt vatten på bryggorna men ingen el. Ställplatsen är avgiftsfri och öppen året om.

Husvagnsparkering

Korttidsparkering för husvagnar finns på särskilt markerade platser på Kampenhof Väst och Brattgatan. På Brattgatan och Kampenhof Väst gäller p-biljett eller sms/app. Husvagn som upptar två p-platser på övriga p-platser gäller två p-biljetter.

Bussparkering

Kampenhofsgatans södra sida vid museet på markerad plats får buss stanna för av- och påstigning av resenärer. På Bartilsgatans södra sida mellan Norra Drottninggatan och Kyrkogårdsgatan får turistbussar parkera på två platser.

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun

+46 522‑69 60 00
kommunen@uddevalla.se

Vanliga frågor och svar

Förslag på sidor