Husbil, husvagn och buss

Ställplats för husbil och husvagn

För att försöka underlätta för våra företag i den svåra situation som just nu råder med anledning av coronaviruset så gör Uddevalla kommun en del åtgärden, en av åtgärdena är att det är en reducerad avgift att parkera på de kommunala parkeringarna, även på ställplatsen. Detta gäller tillsvidare. Övriga trafikregler gäller.

Ställplats för husvagn och husbil finns på parkeringen Museigatan 2, vid Riverside och är central belägen med tillgång till butiker affärer, restauranger, lekplats med mera. På ställplatsen finns det tillgång till el. Färskvatten finns i gästhamnen på andra sidan Bäveån. Platsen är öppen från 1 april till och med 30 september.

Kostnad, 20 kronor per dygn, betalas endast genom SMS eller app.
Husbil 20 kronor per dygn, zon 1871
Bil och husvagn 20 kronor per dygn, zon 1871. Välj husvagnens registreringsnummer vid betalning.

För betalning av parkering välj en av nedan:

Pay for your parking

Ställplats för husbil finns på Rödön, Lindesnäs som är belägen på Gustafsbergsområdet sydväst om Uddevalla centrum. Det finns bad och restauranger samt strandpromenaden som 2009 utsågs till Sveriges vackraste väg av Vägverket och tilldelades Vackra vägars pris. Tillgång till allmän toalett finns på intilliggande båthamnsparkering samt vatten på bryggorna. Ställplatsen är för närvarande avgiftsfri och öppen året om.

Husvagnsparkering

Korttidsparkering för husvagnar finns på särskilt markerade platser på Kampenhof Väst och Brattgatan. På Brattgatan och Kampenhof Väst gäller p-biljett eller sms/app. Husvagn som upptar två p-platser på övriga p-platser gäller två p-biljetter.

Bussparkering

Kampenhofsgatans södra sida vid museet på markerad plats får buss stanna för av- och påstigning av resenärer. På Bartilsgatans södra sida mellan Norra Drottninggatan och Kyrkogårdsgatan får turistbussar parkera på två platser.

Kontakt

Kontaktcenter Uddevalla kommun, +46 522‑69 60 00

kommunen@uddevalla.se

 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00