Ikon Bygga, bo & miljö

Bygga, Bo och Miljö

Uddevalla kommun växer och efterfrågan på bostäder är stor. Därför byggs det också mycket i kommunen – både centralt i staden och på flera vackra platser längs kusten. Totalt finns möjlighet att bygga ett tusental nya bostäder inom de närmaste åren, och planering för ytterligare pågår. Uddevalla kommuns läge vid havet gör också att omsorgen för havet och miljön är stor, vi arbetar mycket med miljöstrategifrågor inom flera områden.

Nyheter Bygga, Bo och Miljö

Våra stränder är värdefulla - planerad strandskyddstillsyn på Restenäs ö

Uddevalla kommun deltar i den planerade tillsynskampanjen som Miljösamverkan i Västra Götaland och Halland arrangerar mellan 1 juni till 31 oktober 2019. Totalt är det 27 kommuner som deltar i projektet som syftar till att stärka tillsynen och göra den likvärdig.

Publicerades 2019-07-11

Vill du skrota din båt?

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) satsar två miljoner kronor för att få fler båtägare att vilja skrota sina gamla båtar. Behöver du skrota din båt? Nu finns förlängd möjlighet för privatpersoner och företag att kostnadsfritt lämna båtvrak till skrotning till och med den 31 december i år, eller så långt bidraget räcker.

Publicerades 2019-06-28

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00