Ikon Utbildning och barnomsorg

Utbildning och Barnomsorg

I Uddevalla ska barnen känna sig trygga och sedda. Detta är ett viktigt mål för vår barnomsorg, våra förskolor och våra skolor. Vi tror att ett tryggt barn är ett nyfiket barn - som vill lära och vara en bra kompis. Och det bästa av allt, trygghet smittar - oavsett förutsättningar, kön, ålder, var man bor eller var man kommer ifrån. I kommunen finns också många attraktiva utbildningar för nyfikna unga och vuxna som vill fortsätta växa.

Nyheter Utbildning och Barnomsorg

barn klappar händer

Ny förskola öppnar på Rosenhäll

I oktober öppnar en ny förskola på Rosenhäll med plats för upp till 35 barn. Redan nu kan du ansöka om plats för ditt barn på den nya och naturnära förskolan.

Publicerades 2017-07-04

Polis i uniform

Vill du prova på vardagen som polis, brandman eller ambulansförare?

Människan Bakom Uniformen (MBU) är en del av Uddevalla kommuns våldsförebyggande arbete ”Inget att vänta på”. Det våldsförebyggande arbetet handlar om maskulinitetsnormer och genusförändrande förhållningssätt för att förebygga våld i ett tidigt skede såsom kränkningar, skämt, skojbråk, attityder, normer. Under våren 2018 kommer Uddevalla kommun att genomföra MBU inom ramen för det våldsförebyggande arbetet och projektet ”Inget att vänta på”. Vid tio tillfällen under ett antal månader får ungdomar chans att lära känna människan bakom uniformen och de som jobbar inom polis, räddningstjänst m.fl. och de får chansen att lära känna ungdomen under kepsen. Målet för MBU är, att öka ungdomars delaktighet, minska kriminaliteten och att skapa bra möten som ökar förståelsen mellan ungdomar och de som arbetar inom samhällsstödjande yrken.”

Publicerades 2017-06-30

RSS-ikon

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00