Ikon Utbildning och barnomsorg

Utbildning och Barnomsorg

I Uddevalla ska barnen känna sig trygga och sedda. Detta är ett viktigt mål för vår barnomsorg, våra förskolor och våra skolor. Vi tror att ett tryggt barn är ett nyfiket barn - som vill lära och vara en bra kompis. Och det bästa av allt, trygghet smittar - oavsett förutsättningar, kön, ålder, var man bor eller var man kommer ifrån. I kommunen finns också många attraktiva utbildningar för nyfikna unga och vuxna som vill fortsätta växa.

Nyheter Utbildning och Barnomsorg

Vinnare i tävling om drömdusch och drömtoaletter

Under våren har eleverna på Norgårdenskolan tagit fram tävlingsbidrag till sina drömduschar och drömtoaletter. På skolavslutningen 14 juni presenterades vinnarna! Totalt kom det in 53 bidrag. 23 byggmodeller, 29 teckningar och en musikfil. Juryn har valt ut tre klasser vars tävlingsbidrag kommer att ligga till grund för en renovering av toaletter och duschar på skolan. Bedömningen är gjord utifrån kriterierna: genomförbarhet utifrån ekonomiska förutsättningar, trygghet, jämställdhet, möjligheten att hålla rent samt hållbarhet och giftfri miljö.

Publicerades 2018-06-18

Barn får lära om gränser och känslor

Hur vet du om en kompis är ledsen eller glad? Blir du lugn av en kram? De frågorna och många andra har barnen på Hälle förskola fördjupat sig i under vårens temaarbete.

Publicerades 2018-06-18

RSS-ikon

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00