Ikon Utbildning och barnomsorg

Utbildning och Barnomsorg

I Uddevalla ska barnen känna sig trygga och sedda. Detta är ett viktigt mål för vår barnomsorg, våra förskolor och våra skolor. Vi tror att ett tryggt barn är ett nyfiket barn - som vill lära och vara en bra kompis. Och det bästa av allt, trygghet smittar - oavsett förutsättningar, kön, ålder, var man bor eller var man kommer ifrån. I kommunen finns också många attraktiva utbildningar för nyfikna unga och vuxna som vill fortsätta växa.

Nyheter Utbildning och Barnomsorg

Föreläsning om skärmanvändandets konsekvenser

Drogfri ungdom inbjuder till föreläsning om ungas förhållande till spel och internet den 8 maj på Högskolecentrum Bohuslän. Beteendevetaren och coachen Tarja Larson och datorspelaren Gustaf Ferreira De Oliveira från Skärmbalansen kommer för att berätta om sina erfarenheter. De ger oss verktyg i hur vi kan stötta våra unga och hjälpa oss vuxna till att bli medvetna datorspelare och skärmanvändare. Även du som är ungdom är välkommen! Vi lever i en tid då vi alla spenderar allt mer tid framför skärmen, vare sig det är smartphone, padda eller dator. Det är i många avseenden både positivt och utvecklande. Samtidigt finns risker med ett överdrivet skärmanvändande och datorspelande, vilket kan få negativa konsekvenser såsom psykiska som fysiska hälsorisker, social isolering, och ett förändrat beteende. Föreläsningen är kostnadsfri. Anmälan » Tid och plats: Onsdag 8 maj klockan 18-20 på Högskolecentrum Bohuslän, Östergatan 18A. För mer information kontakta: Malin Törner , drogförebyggande samordnare, telefon 0522-69 68 22  

Publicerades idag

Vill du bli dagbarnvårdare?

Brinner du för barns lek, lust och lärande? Och letar du efter ett fritt, utvecklande och roligt arbete? Då kan du söka jobb som kommunal dagbarnvårdare.

Publicerades 2019-04-15

RSS-ikon

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00