Dans

Här kan du se vilka dansföreställningar och workshops som är på gång till Uddevalla 2018, fantastiska tycker vi själva!
Varmt välkommen, ny som gammal danspublik!

Anna Holmström. Foto: Jens Krause.

X-TRACT/Twisted Feet, Anna Holmström & Link Bink

23 augusti klockan 18.00 på Akademi Sinclair

GDTF & TWISTED FEET presenterar X-TRACT EN KVÄLL MED SHOWER+ EXPERIMENTAL BATTLES I UDDEVALLA

Det blir både show och battles när det välmeriterade Twisted Feet och Göteborgs dans- och teaterfestival tillsammans med Uddevalla kommun presenterar X-TRACT– en kväll med massor av urban samtida dans: två unika verk före paus och häftigt experimental battle efter.

AKT 1:

SHOWS

Link Bink (FR) är en fransk dansare som tagit den internationella battlescenen med storm med sin unika stil där han blandar hip-hop, contemporary och experimental. Han gästar Uddevalla med föreställningen Vendetta.

Anna Holmström (DE/SE) har en stil som förenar modern jazz och akrobatik med urbana dansstilar. Hon är verksam som dansare och koreograf i många olika sammanhang och driver även kompaniet Petricore Movement. Kvällens verk heter Debris.

AKT 2:

EXPERIMENTAL BATTLES

Scenen byggs om och ett experimental battle tar plats. Förutom de inbjudna tävlande kommer det finnas plats för såväl nationella som lokala dansare att vara med och dansa till en av Sveriges bästa Dj’s. Vinnaren koras av professionella domare tillsammans med publiken.

ANMÄLAN BATTLES Maila in namn, telefon och vilken stad du vill tävla i till battle@twistedfeet.com. Obs! Endast 12 platser för tävlande.

Biljetterna kostar endast 40 kr. Till biljettbokningen!

I väntan på augusti, kolla in Link Bink i videon här ovanför. Vilken lirare!!


SLICK/Sofia Södergård

9 oktober klockan 19.00 på Regionteater Väst

Sofia Södergård går upp på scenen som Qarl Qunt, dragkingen med det fastaste handslaget som tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. I SLICK får vi följa med Qarl på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Biljett köper du här: Nortic.se.

 


Foto: Chrisander Brun

SKIRTPOWER/Danskompaniet Spinn

18 november klockan 15.00 på Regionteater Väst

Koreografi: Carl Olof Berg.

Skirtpower tar sin utgångspunkt i kjolen som tvetydig symbol för vårt samhälles syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad.

Efter föreställningen (som är cirka 50 minuter) blir det kaffe och kaka och prat med dansarna (ingår i biljettpriset).

Rekommenderas från 13 år och uppåt.

Biljett köper du här: Nortic.se_Skirtpower

Dans Nu!

Dans Nu! är ett nätverk där vi samarbetar för att stärka den samtida danskonsten i Uddevalla. Tillsammans arbetar vi i nätverket Dans Nu! med att arrangera och presentera dansföreställningar av hög kvalitet för Uddevallas invånare och besökare. I nätverket ingår Uddevalla kommun: Kultur och fritid och Uddevalla Gymnasieskola samt Regionteater Väst, Uddevalla Riksteaterförening och Uddevalla Folkets Hus.

Dans Nu finns på facebook: www.facebook.com/dansnu/ 

Dans Nu! samarbetar också med Kultur i Väst samt Dansnät Sverige - och stöds av Västra Götalandsregionen. Uddevalla kommun ingår i regionens stora satsning på samtida dans. 

Kontakt

Maria Carlgren, +46 522‑69 65 87

Enhetschef

maria.carlgren@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00