Dans

Uddevalla kommun ingår i regionens stora satsning på samtida dans, samt ingår i nätverket Dansnät Sverige. Här ser du vilka dansföreställningar som är på gång.

HÄXOR
En spännande och lekfull föreställning om häxans innersta väsen

Häxorna finns mitt ibland oss och har funnits i flera hundra år, men hur känner du igen en häxa? Hur vet du att det inte är en häxa som sitter mitt emot dig på bussen, som är din lärare eller som är din ingifta moster?

Välkommen till häxornas magiska möte och en häxring där saker kan gå upp i rök och där allt är möjligt.

Lördag 5 oktober 11.00, Regionteater Väst, Uddevalla
Från 5 år. Längd ca 40 minuter

Cie Massala - NÄSS

Näss har fötts ur kontrasten mellan en framåtskridande modernitet och hårt fastlåsta traditioner i det marockanska samhället. Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala låter motpolerna samspela i dansverket.
Med en fot i Marocko och den andra i Paris lånar Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans och nycirkus till en fusion av de sju dansarnas
energier och kroppar.

Fredag 18 oktober, Regionteater Väst, Uddevalla
Längd ca 45 minuter

Dans Nu!

Dans Nu! är ett nätverk där vi samarbetar för att stärka den samtida danskonsten i Uddevalla. Tillsammans arbetar vi i nätverket Dans Nu! med att arrangera och presentera dansföreställningar av hög kvalitet för Uddevallas invånare och besökare. I nätverket ingår Uddevalla kommun: Kultur och fritid och Uddevalla Gymnasieskola samt Regionteater Väst, Uddevalla Riksteaterförening och Uddevalla Folkets Hus.

Dans Nu finns på facebook: www.facebook.com/dansnu/ 

Dans Nu! samarbetar också med Kultur i Väst samt Dansnät Sverige - och stöds av Västra Götalandsregionen. Uddevalla kommun ingår i regionens stora satsning på samtida dans. 

Kontakt

Anna Svensson, +46 522‑69 51 94

Avdelningschef

anna.svensson@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00