Dans

SLICK - Qarl Qunt. Foto: Andreas Nilsson

Här kan du se vilka dansföreställningar som är på gång till Uddevalla 2018, en fantastisk uppställning tycker vi själva! Varmt välkommen, ny som gammal danspublik!

ReAct! – Actions moving: King of the jungle och An action for Häng på Hamngatan, samt workshops!

30 juni under Häng på Hamngatan

Snart är det dags för KING OF THE JUNGLE och AN ACTION FOR HPH med ReAct! Actions moving, ett stockholmsbaserat kompani som blandar dans, rörelse, teater och cirkus i lekfulla aktioner på allmänna platser. ReAct! uppträder och har workshops under Häng på Hamngatan den 30 juni.
Smakprov på ReAct! ser du på videon här ovanför!

Mer info om tider och annat för Häng på Hamngatan finns här: HPH.


Anna Holmström. Foto: Jens Krause.

X-TRACT/Twisted Feet, Anna Holmström & Link Bink

23 augusti klockan 18.00 på Akademi Sinclair

Det blir både show och battle när det välmeriterade danskompaniet Twisted Feet och Göteborgs dans- och teaterfestival presenterar X-TRACT– en kväll med massor av urban samtida dans: två unika verk före paus och en het dansfest efter!

X-TRACT ger plats för två unika verk av Link Bink och Anna Holmström.
Andra akten görs scenen om till ett Experimental Battle där internationella och lokala dansare tävlar till nyskapande beats från en DJ. En het dansfest där vi i publiken är med och korar en vinnare!

Biljetterna kostar endast 40 kr. Till biljettbokningen!

I väntan på augusti, kolla in Link Bink i videon här ovanför. Vilken lirare!!


SLICK/Sofia Södergård

9 oktober klockan 19.00 på Regionteater Väst

Sofia Södergård går upp på scenen som Qarl Qunt, dragkingen med det fastaste handslaget som tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. I SLICK får vi följa med Qarl på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Biljett köper du här: Nortic.se.


Foto: Chrisander Brun

SKIRTPOWER/Danskompaniet Spinn

18 november klockan 15.00 på Regionteater Väst

Koreografi: Carl Olof Berg.

Skirtpower tar sin utgångspunkt i kjolen som tvetydig symbol för vårt samhälles syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad.

Efter föreställningen blir det kaffe och kaka och prat med dansarna (ingår i biljettpriset).

Biljett köper du här: Nortic.se_Skirtpower

Dans Nu!

Dans Nu! är ett nätverk där vi samarbetar för att stärka den samtida danskonsten i Uddevalla. Tillsammans arbetar vi i nätverket Dans Nu! med att arrangera och presentera dansföreställningar av hög kvalitet för Uddevallas invånare och besökare. I nätverket ingår Uddevalla kommun: Kultur och fritid och Uddevalla Gymnasieskola samt Regionteater Väst, Uddevalla Riksteaterförening och Uddevalla Folkets Hus.

Dans Nu finns på facebook: www.facebook.com/dansnu/ 

Dans Nu! samarbetar också med Kultur i Väst samt Dansnät Sverige - och stöds av Västra Götalandsregionen. Uddevalla kommun ingår i regionens stora satsning på samtida dans. 

Kontakt

Maria Carlgren, +46 522‑69 65 87

Enhetschef

maria.carlgren@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00