Kultur

Del av konstverket Tändstickan av Vladimir Stoces

I Uddevalla är risken hög att du drabbas av kultur! 2000 arrangemang årligen och möjligheter för främst unga att ta plats både som arrangörer och utövare, gör kultur till en levande och självklart kraft i vår lokala samhällsutveckling.

Genom initiativ som Parksommar och Gömda glömda gårdar, skapar vi nya kreativa mötesplatser där invånare och besökare möter kulturella uttryck, historiska miljöer och inte minst varandra. Tack vare unga arrangörer, privata initiativ, etablerade föreningar och egna kommunala insatser har Uddevalla en både stabil och en ständigt föränderlig kulturvärld.

Mer information om vad vi sysslar med hittar du i rubrikerna till vänster (eller i menyn här ovanför om du läser det här på en mobil). Har du tankar kring kulturaktiviteter du skulle vilja arrangera i stan? Kontakta oss gärna för att prata vidare om hur det skulle kunna gå till.

Invigningen av Kungsgatan flyttas till våren

Lördag 11 december planerade vi att inviga den nyrenoverade Kungsgatan och nya skulpturer. Med anledning av pandemin och de nya rekommendationerna som gäller från och med idag väljer vi att flytta fram invigningen till våren istället.

- Vi vill bjuda Uddevallaborna på en fin invigning med ett välfyllt och intressant program. Det kan vi tyvärr inte göra nu, då vi måste se till att avstånd kan hållas och inte bidra till ökad smittspridning. Välkommen i vår istället, vi ses då, säger Anna Sarsten, avdelningschef kultur, unga och bibliotek.

Vid den planerade invigningen skulle både den nyrenoverade Kungsgatan och de två skulpturerna ”Tändstickan” och ”3 silltunnor” invigas, det skulle bli stadsvandring och öppet hus i kommunens satsning Kulturstråket.

- Vi tycker detta är jättetråkigt men med respekt för den ökande smittspridningen så väljer vi att skjuta på detta fantastiska arrangemang till våren. Vi hoppas alla Uddevallabor har förståelse för detta, säger Stefan Björling, plan- och exploateringschef.


Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00