Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Avdelningen kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Bild från Pudlar och pommes

Pudlar och pommes, Teater 23, foto Amelie Herbertsson

Vårens barnkulturprogram

Vårens barnkulturprogram finns att hämta på våra bibliotek. Du kan också titta i det här. Mycket varmt välkommen till barnkulturvåren 2019!

Cirkusskola vecka 8

På Cirkusskolan kan du testa häftiga cirkuskonster och skapa en cirkusföreställning med ledare från Cirkusexpressen! Cirkusskolan innefattar totalt fyra tillfällen: Träning måndag, tisdag och onsdag, samt avslutning på torsdag då det blir cirkusshow med deltagare och tränare. Till showen är familj och vänner välkomna!
Observera att det är viktigt att deltagaren kan vara med alla fyra dagarna!

När: Måndag 18 till torsdag 21 februari. Måndag, tisdag och onsdag tränar du klockan 10.00-11.30. Torsdag är det dags för cirkusföreställning! Samling för deltagarna klockan 9.00, showstart klockan 10.00. (Showen håller på max 1,5 timmar).
Var: Regionteater Väst
Ålder: Från 8 år och uppåt
Anmälan: Görs här från den 5 februari klockan 10.00. Först till kvarn, boende i Uddevalla kommun har förtur. Kostnad 50 kr.

OBS! Cirkusskolan är fullbokad!

Instagram & Facebook

På facebook har barnkulturen sedan länge ett eget konto: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi ut info om våra arrangemang när vi har våra biljettsläpp, samt om det tillkommer arrangemang som inte är med i det tryckta barnkulturprogrammet.

Som grädde på moset har vi också skapat oss ett Instagramkonto: @kulturlivet. Följ det med vetja! Där handlar det inte bara om våra barnkulturarrangemang, utan kultur för alla åldrar, som vår enhet offentlig kultur jobbar med.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Stalefors, +46 522‑69 61 11

Kultursamordnare

charlotta.stalefors@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00