Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Avdelningen kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken, Bohusläns museum och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Sommarlovsprogram

Kultur och fritid sammanställer ett sommarlovsprogram med massor av aktiviteter som görs av kommunen, föreningar och andra. Det delas också ut till eleverna i årskurs F-6.

Här nedanför kan du se våra barnkulturarrangemang som vi har bokat för sommaren. Med hopp om en fin sommar!

Stekellarv i utställningen Cirkus Planeten. Foto: Christian Berg

Utställning - Cirkus planeten

Ljungskile bibliotek 13-26 juni

Favorit i repris! Utställningen Cirkus planeten av Naturama fanns på Stadsbiblioteket på jullovet och nu har vi bokat den i två veckor till Ljungskile bibliotek!

Upplev gigantiska insekter på riktigt nära håll till ljudet av Amazonas regnskog i en interaktiv vandringsutställning om djur, natur och miljö. Sätt igång varningslamporna på klockan som nått elfte timmen, och ta dig en funderare på hur vi människor kan anpassa våra liv så att vi bättre passar in i naturen. Välkommen till Cirkus planeten som just nu är i stort behov av planetskötare!

Utställningen är öppen på Ljungskile biblioteks bemannade öppettider, inte på meröppettiderna.

Utställningen arrangeras med stöd av Allas sommarlov.

Pappa är ute & cyklar, foto Teater 23

Pappa är ute & cyklar

Utomhusteater med Teater 23

Onsdag 19 juni klockan 14.00
På invigningen av aktivitetsparken på Oljeberget

Något är på tok på stadens gator.
En sabotör är ute och förstör alla skateboards, rullskridskor och airboards. Men cyklarna står fortfarande orörda...
Något är också på tok i den lilla cykelverkstaden. Ägaren Eddie och hans son Freddie, som tidigare har varit de bästa av vänner, har börjat hålla hemligheter för varandra. Freddie vill så gärna skaffa sig en ny skateboard, trots att han vet att hans pappa avskyr dem. Samtidigt har Eddie börjat försvinna allt oftare från cykelverkstaden. Och med sig har han alltid olika verktyg nedstoppade i fickorna...

Föreställningen är cirka 45 minuter och passar bäst för barn 6-10 år.

OBS! Lite regn klarar föreställningen av, men inte fööör mycket, då kanske den måste ställas in. Vi uppdaterar dig om detta här, så kika in här innan det är dags! Och du vet vad som gäller när vi ska vara utomhus: kläder efter väder... :-)

Mer info om invigningsprogrammet för aktivitetsparken kommer inom kort på uddevalla.se.

Pappa är ute och cyklar arrangeras med stöd av Allas Sommarlov

Yankho. Foto: Pernilla Asplund

Yankho - Rakt upp och ner!

Häng på Hamngatan, lördag 29 juni klockan 12.00
På Hilmascenen som kommer finnas vid Järnbron på Norra Hamngatan

Till Häng på Hamngatan har vi bokat Yankho - Rakt upp och ner! Yankho uppträder på scenvagnen som kommer finnas på Norra Hamngatan.

Yankho rakt upp & ner är precis som det låter. En familjeföreställning där Yankho med sin charmiga stil bjuder publiken, ung som gammal på förstklassig underhållning! Under ledning av hans trygga hand färdas vi med värme och humor mellan lekar, sång, magi, dans, och ren galenskap! Allt i ett enda härligt virrvarr av skratt å förtjusning!

Och garanterat bjuder Yankho på en och annan Drakdans och kanske även ett paket eller två!

"Det märktes att Yankho är en underhållare som vet vad som går hem hos den unga publiken. Ett och annan skämt riktat till de vuxna bjöds det också på.” - vt.se

”Psst…Vad vare ja sa... ung som gammal! Yankho -Rakt upp & ner! Och vi landar alltid helt enkelt Rakt upp & ner!... Igen...tror ja… haha! Hoppas vi ses!” - Yankho

 Mer info om hela programmet för Häng på Hamngatan kommer när det närmar sig.

Yankhos show arrangeras med stöd av Allas Sommarlov

Skalbagge från en Naturam. Foto: Christian Berg

Utställning - Naturamor!

Stadsbiblioteket, Galleri Vitt Brus, 10 juli-17 augusti

Naturama som har producerat utställningen Cirkus planeten har också ett gäng levande tavlor, så kallade naturamor. En naturam låter dig uppleva små kryp på riktigt nära håll. Du kanske till och med får ögonkontakt med en spindel eller någon av insekterna i utställningen!

Välkommen att komma och kolla in krypen!

Utställningen från Naturama arrangeras med stöd av Allas Sommarlov

Höstens barnkulturprogram

Höstens barnkulturprogram är färdigt i slutet av augusti. Varmt välkommen hit då för att se vad vi har bokat för barnen i höst!

Instagram & Facebook

På facebook har barnkulturen sedan länge ett eget konto: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi ut info om våra arrangemang när vi har våra biljettsläpp, samt om det tillkommer arrangemang som inte är med i det tryckta barnkulturprogrammet.

Som grädde på moset har vi också skapat oss ett Instagramkonto: @kulturlivet. Följ det med vetja! Där handlar det inte bara om våra barnkulturarrangemang, utan kultur för alla åldrar, som vår enhet offentlig kultur jobbar med.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Stalefors, +46 522‑69 61 11

Kultursamordnare

charlotta.stalefors@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00