Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Avdelningen kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken, Bohusläns museum och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Vattenmannen och Speed kommer till Uddevalla i höst! Foto: Jeanette Andersson

Höstens barnkulturprogram

Höstens barnkulturprogram finns bland annat att hämta på biblioteken, Kontaktcenter och andra ställen runtom i Uddevalla. Tills du har lagt vantarna på ett eget tryckt exemplar kan du kika i det här. Allt är inte färdigbokat, vi planerar också för fler sagostunder, så håll koll på den här sidan för aktuell info! Alla arrangemang som inte är med i programmet ser du här nedanför.

Varmt välkommen till höstens barnkultur!

Bokomslagsillustration

Illustration: Jonas Burman

Halvan sagostund -
Här kommer brandbilen

Två brandmän kommer till biblioteket och läser sagan Här kommer brandbilen. Efteråt får barnen kolla in i en riktig brandbil!

För barn 4-7 år, yngre barn än 4 år och bäbisar är välkomna på våra andra arrangemang där deras ålder är rätt målgrupp.

Cirka 60 minuterTisdag 29 oktober klockan 10.00, Ljungskile bibliotek.
Boka biljett från 17 oktober på telefon 0522-69 53 47

Tisdag 29 oktober klockan 12.00, Stadsbiblioteket
Boka biljett från 17 oktober på telefon 0522-69 65 03 efter klockan 10. OBS! Bokad biljett måste hämtas senast 1 timma innan föreställningens start, annars försvinner din bokning.

Tisdag 29 oktober klockan 14.00, Dalabergs bibliotek. Boka biljett från 17 oktober på telefon 0522- 69 65 43.

Du som gillar film - se hit!

Med start under höstlovet vecka 44 kommer Kulturskolan genomföra ett antal aktiviteter och kurser i samarbete med Filmcentrum, Bohusläns museum, Föreningen Filmis och Fritidsgårdsverksamheten/Kulturbryggeriet.

Här får du mer information  »

Instagram & Facebook

På facebook har barnkulturen sedan länge ett eget konto: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi ut info om våra arrangemang när vi har våra biljettsläpp, samt om det tillkommer arrangemang som inte är med i det tryckta barnkulturprogrammet.

Som grädde på moset har vi också skapat oss ett Instagramkonto: @kulturlivet. Följ det med vetja! Där handlar det inte bara om våra barnkulturarrangemang, utan kultur för alla åldrar, som vår enhet offentlig kultur jobbar med.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Stalefors, +46 522‑69 61 11

Kultursamordnare

charlotta.stalefors@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00