Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Enheten offentlig kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken, Bohusläns museum och Regionteater Väst. Nu i pandemitider förhåller vi oss såklart till de regler som finns för publik med mera, vilket innebär att det varit mycket färre arrangemang än vanligt.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Barnkultur 2021

Med anledning av coronapandemin och ovissheten i hur vi får arrangera för en offentlig publik, så trycker vi inget barnkulturprogram för våren eller hösten så som vi brukar.
De arrangemang som vi kan genomföra kommer vi berätta om här och de kan bokas med ganska så kort framförhållning, så kika in här lite då och då för den allra senaste informationen. Följ oss gärna på facebook och Instagram också. Där lägger vi också ut när det är något på gång!


Sommarlovsprogram

Sommarlovet är här och nu kan du få tips på massor av roliga aktiviteter i årets sommarlovsprogram. Varför inte testa bangolf, friidrott, fotboll, beachvolley eller handboll? Gå på cirkusskola, lajva, skejta eller slöjda! Allt finns i sommarlovsprogrammet!

Vattenmannen & Speed kommer till Uddevalla!

Vattenmannen & Speed spelar och sjunger, pratar om vatten och gör diverse oförglömliga trix! För dig som aldrig har sett dem live, ta chansen nu!

Onsdag 11 augusti på Bohusläns museum
Mingel klockan 11.00 och konsert klockan 13.00
Allt sker på Bohusläns museum i samband med Västerhavsveckan!

Mer info om hela dagens program, och om Västerhavsveckan, finns på bohuslansmuseum.se

Vattenmannen & Speed är tv-programmet som kommit ut i verkligheten för att prata, göra konster och sjunga om det viktigaste vi har — vatten och miljön.

Föreställningen är inramad av nyskriven musik på vattentema. Och vilka ljudvågor de skapar! Jazz, pop och reggae.

Vattenmannen & Speed är som allra bäst live, men för den som vill ha mer av dem så finns det massor av material på Vattenmannens hemsida: vattenmannenochspeed.se.

Instagram & Facebook

På facebook har barnkulturen ett konto: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi ut info om arrangemangen när vi har biljettsläpp, samt om det tillkommer arrangemang som inte är med i det tryckta barnkulturprogrammet.

Vi finns också på Instagram: @kulturlivet. Följ det med vetja! Där handlar det inte bara om våra barnkulturarrangemang, utan om kultur för alla åldrar som vår enhet offentlig kultur arrangerar.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Byberg, +46 522‑69 61 11

Kultursamordnare

charlotta.byberg@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00