Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Avdelningen kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Bild från föreställningen Vem?

Bild ur föreställningen Vem? Foto: Henrik Hulander

Höstens barnkulturprogram

Om du vill ha ett eget barnkulturprogram hemma så finns det att hämta, bland annat på våra bibliotek. Det finns också här på vår hemsida. Barnkulturprogrammet hösten 2018

Här är tre arrangemang till, som inte finns med i barnkulturprogrammet:

Halvan Här kommer brandbilen

Halvan sagostund - Här kommer brandbilen

För barn 4-7 år, speltid cirka 60 minuter.

Två brandmän kommer till biblioteket och läser sagan Här kommer brandbilen och berättar om sitt arbete. Efteråt får barnen titta in i en riktig brandbil!

Tisdag 30 oktober

Ljungskile bibliotek klockan 10.00, biljetter bokas på telefon 0522-69 53 47.

Stadsbiblioteket klockan 11.30, biljetter bokas på telefon 0522-69 65 03 efter klockan 10

Dalabergs bibliotek klockan 14.00, biljetter bokas på telefon 0522-69 65 43

Gratis aktiviteter under höstlovet vecka 44

Tack vare lovstödet kan dessa aktiviteter vara gratis för deltagarna. Observera att fler aktiviteter finns i barnkulturprogrammet, samt i det höstlovsprogram som delas ut till alla elever i skolan.

Cirkusskola

Cirkusskola med Cirkusexpressen blir det måndag-torsdag på höstlovet för barn från 8 till 15 år. Anmälan öppnar måndag 15 oktober klockan 10.00. Välkommen med din anmälan!

Cirkusskola information och anmälan »

Mat och måleri

Mat och måleri är en tvådagars workshop, 29 och 30 oktober, i Växthuset i Ulvesund. För barn och unga 8-15 år. Halva tiden skapar deltagarna i ateljén och andra halvan i köket. Ledare är Marie-Louise Abrahamsson och Sofia Bergman. Kursen startar klockan 9.00 och slutar 15.00.

Lite historik
Växthuset, med Marie-Louise (Mille) Abrahamsson i spetsen, har under flera decennier anordnat förläsningar och workshops med teman kring trädgård, odling, mat, konst samt olika utställningar inne i caféet. Dessutom har det i Vuxenskolans regi under många år undervisats i vegetarisk matlagning och trädgård.

Den nybyggda ateljén bemannas av Sofia Bergman. Sofia har under många år haft kurser för vuxna och barn inne i Göteborg i måleri. Nu har den verksamheten flyttats ut till Ulvesund och oftast hålls kurserna inne i det nybyggda Galleriet.

Se film från en tidigare Mat och måleri

Anmälan öppnar måndag 15 oktober klockan 10.00. Välkommen med din anmälan!

Mat och måleri information och anmälan »

Instagram & Facebook

På facebook har barnkulturen sedan länge ett eget konto: "Barnkultur i Uddevalla".

Som grädde på moset har vi också skapat oss ett Instagramkonto. Följ det med vetja! Det heter Kulturlivet och där lägger vi inte bara ut våra barnkulturarrangemang, utan kultur för alla åldrar, som vår enhet offentlig kultur jobbar med.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Stalefors, +46 522‑69 61 11

Kultursamordnare

charlotta.stalefors@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00