Barnkultur

Bild från Det stora äventyret som spelades i februari. Foto Lina Ikse.

Bild från Det stora äventyret som spelades i februari. Foto Lina Ikse.

Offentlig kultur
För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Avdelningen kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken och Regionteater Väst.

Kultur i skolan
Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Barnkultur i sommar

Nu är arrangemangen i vårens barnkulturprogram över. Men det arrangeras en hel del i sommar också! Under Häng på Hamngatan den 30 juni till exempel, då kommer Nassim Al Fakir att uppträda i Hasselbacken klockan 12.00! Välkommen dit!

Kultursommar

Under rubriken Kultursommar arrangerar vi ett gäng olika workshops i juli och augusti. Mer info om det hittar du här: Kultursommar.


Bild på dansaren Ana Strandberg som är på plats i Uddevalla vecka 30

Dansaren Ana Strandberg som är på plats i Uddevalla vecka 30

Sommarlovsprogram

Mycket händer under sommarlovet som barn och unga kan delta i och det mesta är gratis. Kultur och fritid sammanställer detta i ett sommarlovsprogram som delas ut till alla elever i grundskolan. Du kan också läsa sommarlovsprogrammet på vår hemsida: sommarlovsprogram 2018.

Hösten

Höstens barnkultuprogram kommer att vara klart och finnas här på sidan i slutet av augusti/början av september. Varmt välkommen hit då! Till dess, ha en fin sommar!

Instagram & Facebook

På facebook har barnkulturen sedan länge ett eget konto: "Barnkultur i Uddevalla".

Som grädde på moset har vi också skapat oss ett Instagramkonto. Följ det med vetja! Det heter Kulturlivet och där lägger vi inte bara ut våra barnkulturarrangemang, utan kultur för alla åldrar, som vår enhet offentlig kultur jobbar med.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Byberg, +46 522‑69 61 11

Kultursamordnare

charlotta.byberg@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00