Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Enheten offentlig kultur arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar, cirkusskola och mycket annat i samarbete med bland annat biblioteken, Bohusläns museum och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Sommarledigt

Nu tar vi som jobbar med barnkulturen på offentlig kultur sommarledigt, men vi återkommer med nya krafter och många fina barnkulturarrangemang i höst!

Då kommer vi att trycka barnkulturprogrammet igen, så som vi gjorde innan pandemin. Programmet ska gå att hämta, bland annat på biblioteken, i slutet av augusti.

Följ oss gärna på facebook och Instagram också. Där lägger vi också ut information när det är något på gång.

Sommarlovsprogrammet

Även om vi tar ledigt i sommar så finns det andra som är i full gång under sommarlovet; andra kommunala verksamheter, föreningar med mera, som skapar aktiviter för lovlediga barn och unga. De aktiviteterna finns samlade på sidan Sommarlovsprogram.

Barnkultur i höst

Här är några av höstens kommande arrangemang. Fler kommer i slutet av sommaren. Välkommen åter då!

Alice! Foto Miki Anagrius

ALICE!

Alice Tegnérs musikaliska värld på ett nytt sätt

För barn 2-7 år
Cirka 35 minuter

I Alice! tar fyra framstående musiker och en animatör nya grepp om kompositören Alice Tegnérs fantastiska musik. Här får barnen höra både kända barnvisor som “Bä bä vita lamm”, ”Mors lilla Olle” och när “Lillan kom till jorden” blandat med andra mer okända pärlor som ”Den döda gåsungen” och ”Dumbommar”, allt i personliga och genomarbetade versioner. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för hela familjen. Välkommen in i Alices förtrollande värld!

Lördag 3 september klockan 11.00 och 13.00
Stadsbiblioteket
Plats bokas från 25 augusti på Stadsbiblioteket, telefon 0522-69 65 03

Pangpang, bönor & banjo, foto Daniel Milton

Pangpang, Bönor & Banjo

Teater Kung & Drottning

För barn 5-9 år
Cirka 40 minuter

Pangpang, Bönor och Banjo är en musikteaterföreställning om den inte så modige cowboyen Johnny Hill, tidigare Johan Berg, som skickats till Amerika för familjens sista slantar. Han måste göra pappa stolt och vara modig, just det han inte är. Eller är han det? Finns det olika sorters mod? Kanske är det lika modigt att våga vara den man verkligen är och inte den man förväntas vara.

Föreställningen rör sig i vilda västern och musiken i föreställningen är countryinspirerad. Där finns drag åt bröderna Coens O Brother, Where Art Thou, likväl som åt Lil Nas X ”Old Town Road”. Musiken framförs live på scenen. Främst orkestrerad för sång, slagverk, gitarr och förstås banjo.

Lördag 17 september klockan 11.00 och 13.00
Regionteater Väst
Biljett: 40 kr, köp på nortic.se. Biljettsläpp 1 september

Svempas nappar, foto Alex Hinchcliffe och Martin Skoog

Svempas nappar

Teater Tre

För barn 3-6 år
Cirka 35 minuter

Två människor möts, förälskar sig och bygger bo. Ett plus ett blir tre och snart har de en gosig Svempa hos sig. Livet som förut hade ordning och reda blir nu stökigt och styrs av en gullig, men ack så dominant liten bebisdiktator. Svempa vill ha mycket av allt. Likt en ballong sväller han både i egot och i fysiken, för att till sist segla bort över takåsarna. Men går det kanske att sticka hål på matvraket?

En barnkomedi med hög igenkänningsfaktor för 3-6 åringar och deras vuxna.
En mat-kabaret om bebbe, pappor, korvar och nappar.
Om kärlek, vardag, upprepning och förtröstan.
Om småbarnsårens kärleksfulla men kravfyllda bebis-service.

"Det är knasigt, gränslöst och underhållande för både små och stora." – Karin Helander, SvD.

Fritt inspirerat efter en bok av Barbro Lindgren

Lördag 24 september klockan 11.00 och 13.00
Aktivitetshuset Rampen
Plats bokas från 15 september på Rampens bibliotek, telefon 0522-69 62 11

Instagram & Facebook

På facebook har vi ett kontor för barnkulturen: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi ut info om arrangemangen när vi har biljettsläpp.

Vi finns också på Instagram: @kulturlivet. Följ det med vetja! Där handlar det inte bara om våra barnkulturarrangemang, utan om kultur för alla åldrar som vår enhet offentlig kultur arrangerar.

Till eder tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Kontakt

Charlotta Byberg, kultursamordnare

+46 522‑69 61 11

charlotta.byberg@uddevalla.se

Kultur och fritid

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00