Biografer, film

Historiska Biografer

I Uddevalla finns det många möjligheter för den filmintresserade.

Biostaden Uddevalla drivs av Svenska Bio och har sex salonger - den största med över 200 platser och en av Sveriges bredaste filmdukar.

Föreningen Filmis visar filmer på Bohusläns museum varje söndag eftermiddag under vinterhalvåret och Ljungskile Filmstudio erbjuder ett brett utbud på Ljungskile Folkhögskola.

Kultur och fritid visar utomhusbio i centrum varje år.

Corax är en årlig kortfilmsfestival och mötesplats för unga filmare. Du som är mellan 12 – 26 år och bor i någon av Fyrbodals kommuner är välkommen att delta med din kortfilm.

Loggan för Filmårskommun. Göteborg filmfestivals ritade drake med texten Filmkommun Uddevalla 2022 runtom.

Uddevalla är filmkommun 2022

Uddevalla har blivit utvald av Göteborg Film Festival till att vara en av fyra filmkommuner 2022. Det innebär ett stort fokus på film i Uddevalla under året både för allmänheten och för skolan.

Uddevalla som är filmkommun kommer att ordna en extra utomhusbio till sommaren, biovisningar för skolan under våren och lokala biovisningar kopplat till Prisma, festivalen för barn och unga i oktober. Samarbete kommer bland annat att ske med Filmis Uddevalla filmstudio, Bohusläns museum och Biostaden Uddevalla.

- Det känns otroligt fint att kunna fortsätta det fantastiska samarbete som Uddevalla och Göteborg Film Festival påbörjade för några år sedan. För så mycket härlig energi och engagemang det finns i stan! Vi känner oss så peppade på att kunna ta vid där vi slutade sist och fortsätta att utveckla samarbetet mot nya kreativa höjder, säger Erika Olsson, Göteborg Film Festival.

Gör du film? Visar film? Älskar film? Borde vi veta om varandra? Hör av dig till oss om du vill ha kontakt eller om du har frågor!

Kontakt

Pontus Blom, projektledare

+46 522‑69 64 41

pontus.blom@uddevalla.se

Kultur och fritid

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Mer information

Filmöreningar, se föreningsregistret

Föreningsregister

Förslag på sidor