Storyspot

En gratis app med ljudberättelser från olika platser i Uddevalla.

Vi släpper nu fem nya berättelser av stadens offentliga konstverk som har fått egenkomponerade ljudberättelser som både levandegör verken och sätter dem i ett större sammanhang. Hörlurar och en telefon. Det är allt du behöver för att ge dig ut på en egen konstvandring på Kungsgatan i Uddevalla.

Konstverket tändsticksasken på kungsgatan

Det är de fem följande konstverken som har fått ljudberättelser i Storyspot:

- Hjärtat i staden

- Bomullspinnerskan

- Tre silltunnor

- Utterfamiljen

- Tändsticksasken

Hur man gör för att lyssna?

- Ladda ner Storyspot gratis där appar finns.

Storyspot - Google Play

Storyspot - Apple

- Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Uddevalla” i Sökrutan.

- Lyssna hemma eller på plats där det hände.

Tips! Lyssna på berättelserna under din promenad genom centrum.

 

Du kan sedan tidigare lyssna på spökberättelser och lokalhistoriska berättelser om bland annat Dalabergsfestivalen eller om Gertrud Zachau och idrotssrevolutionen. Detta är ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Storyspot. Manus och inläsning: Fredrik Sjöholm. Samarbetet är en vidareutveckling av de tidigare berättelserna som publicerades i Storyspot under 2019 och 2021.

 

 

logga storyspot

"Vi vill att barn och unga i Uddevalla ska komma ut och lära känna sin stad bättre! Storyspot har ett tilltalande och enkelt format med spännande historier om de olika konstverken som vi tror kan locka. Det här är också ett sätt att föra berättartraditionen vidare,” säger Maria Lehto, initiativtagare och enhetschef för öppen fritidsverksamhet i Uddevalla kommun.

Förslag på sidor