Emaus lantgård

Ponnyryttare i röda julkläder

En fritidsgård med levande djur

Emaus lantgård är en besöksgård. Men det är också en fritidsverksamhet för barn och unga. Lantgården är också en resurs för djur- och naturunderstödda insatser i andra kommunala verksamheter, såsom skola, arbetsmarknad och socialtjänst.

Det är ett omtyckt utflyktsmål för familj och grupper. På Emaus träffar du fritidspedagog/ledare och djur: hästar, getter, katter, kaniner, grisar och hönor. Det finns också en lekplats och en uppskattad gunga i form av ett stort päron. Området, som är ett naturreservat, bjuder in till promenader, lek och picknick. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig.

Eftersom vår verksamhet är utomhus så påverkas den av väder och vind. Barnens och djurens dagsform och infall kan också påverka verksamheten tidsmässigt.

Vänligen mata inte djuren, de kan bli sjuka av fel mat eller för mycket mat. Det gäller även gräs! Ibland har vi matningsaktiviteter- fråga fritidspedagog/ledare.

Öppna inte och gå inte in i hagarna till djuren utan medföljande personal, för allas säkerhet; människor och djur. Tack!

Öppet alla dagar 08.00-16.00

Coronavirus

Ponnyridning och hästskötargrupper är inställda tillsvidare.

Detta för att säkra djuromsorgen. Medarbetare och vikarier behöver skyddas ifrån smittrisk. Medarbetare med lättare förkylningssymptom kan då också arbeta med djuren, om än inte med besökare.

Vi välkomnar fortfarande besökare till naturreservat och till lekplats samt att titta på djuren naturligtvis!


Ponnyridning

Ridtider

Ponnyridning och hästskötargrupper är inställda tillsvidare.

Följ oss på Facebook för mer information. 
Vi nås troligast på telefon mellan klockan 9.30-10.00.

Naturreservat

Emaus är ett av Uddevallas mest besökta naturreservat. I reservatet gäller särskilda regler då där finns sällsynta växter. Läs mer om naturreservatet på Länsstyrelsen webb och på Uddevalla kommuns webb.

Grupper

Vi är tacksamma om grupper meddelar oss att de ska besöka Emaus lantgård. Då har vi bättre förutsättningar att möta era önskemål. Från och med 14 oktober 2019 har vi särskilda ponnyridningstider för grupper och vissa dagar kan vi ha mer personal i ponnyridningen. Se kontaktuppgifter nedan.

Ni som kommer som grupp är välkomna att kontakta oss för mer information om bokning av ponnyridning/körning/hästmys mellan kl 10:00 och 11:00 tisdag-fredag eller av utelekmaterial eller förslag på aktiviteter på Emaus.

Grillning

Möjlighet finns att grilla på anvisade platser. Ta med eget grillmaterial och tänk på att inte lämna grillen obevakad. Du har också ansvar för att glöden släcks.

Läs mer om att elda utomhus och om eventuella eldningsförbud på räddningstjänstens webbsida Mittbohuslan.se

Kaninerna på Emaus är populära att klappa

Kaninerna på Emaus är populära att klappa

Pärongungan

Pärongungan

Häst på Emaus

Kontakt

Charlotte Gerd, +46 522‑69 81 74

Enhetschef

charlotte.gerd@uddevalla.se

Kapellevägen 67

Telefon 0522-69 64 39 

Telefontid kl. 9.00-10.00

Mer information

Särskild handikapparkering saknas. Kontakta personalen.

Kopplad hund får medföras.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00