Emaus lantgård

Trälada som är byggd i tegel och röd träfasad.

 

Välkommen till Emaus lantgård!

På Emaus kan du leka, promenera, ha picknick eller delta i olika aktiviteter. Det finns en lekplats och uteleksaker att låna som kubb, luffarschack, tramptraktorer och käpphästar. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig med tipspromenad. Du kan grilla på anvisade platser.

Djur- och naturaktiviteter

Emaus lantgård har öppen fritidsverksamhet med djur- och naturaktiviteter för barn och medföljande vuxna. Djuren kan alltid ses ute i sina hagar på dagarna. Under dagarna sker också pop-up-aktiviteter med våra djur.

På Emaus lantgård

Djurskyddsarbete

Vi fortsätter vårt arbete för djurvälfärd. Vi jobbar tillsammans med Jordbruksverkets distriktsveterinär och med hovslagare. Vi strävar efter att bemöta våra djur genom frivillig hantering och positiv förstärkning.

l Kvartalstillsyn från Jordbruksverkets distriktsveterinärer bekräftar att vår djurhållning är god och utan brister.

Friluftsliv

Emaus lantgård samarbetar med kommunens friluftslivsutvecklare genom information om allemansrätt såsom tips- och informationspromenader samt utvecklande av aktiviteter för en rolig och öppen skog.

"Med omsorg för framtiden förvaltar och utvecklar vi tillsammans ett friluftsliv som är en naturlig del av allas vardag!"

Läs mer om kommunens friluftsplan: friluftsplanen.

 

Läs om våra aktiviteter >

Läs om våra djur >

Öppettider

Besöksgården är öppen varje dag, året om klockan 8.30-16.30.

Alla djur är ute i sina hägn till ca klockan 16.00.

Inför ditt besök

För att ditt besök ska bli så bra som möjligt behöver du känna till gårdens ordningsregler.

Vi ber dig vänligt men bestämt att inte mata djuren varken med gräs eller annat godis eftersom de kan bli sjuka av fel sorts mat, Du hittar mer information på sidan Inför ditt besök.

Vi vill informera om att vi inte tar emot djur som ägare inte längre kan ha kvar. Vi kan inte heller passa djur vid semesterresor.

Prenumerera på information och få mejl när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Mer information

Särskild handikapparkering saknas. Kontakta personalen.

Kopplad hund får medföras.

Förslag på sidor