Nu växer gräset på nya Rimnersvallens fotbollsplan

Bygget av nya Rimnersvallen går i rask takt framåt! Nu har gräset växt till sig på fotbollsplanen, asfaltering är påbörjad och i juli läggs det röda syntetmaterialet för löparbanor och övriga friidrottsytor inne på Rimnersvallen. Det slutliga arbetet pågår nu med de tre läktarna.

En kvinna och en man klädda i hjälmar och gula varselvästar står framför Rimnersvallen, man ser gräs i bakgrunden och Västra läktaren

Projektledare Cecilia Wahlskog och Anders Emilsson är glada att bygget av Rimnersvallen håller tidplanen.

Rimnersvallen som ska stå klar i augusti kommer att klara standardkraven för parasport, SM i friidrott och Superettan för fotboll.

- Vi följer tidplan och budget för bygget av Rimnersvallen. Just nu pågår arbete både invändigt och utvändigt på läktarna. Stolar monteras på östra läktaren och staket sätts upp på norra och västra läktarna, säger Cecilia Wahlskog, projektledare samhällsbyggnad.

Fotbollsplanens gräs som såddes i maj har nu tagit sig och gräset ska klippas för allra första gången.

Just nu pågår följande på Rimnersvallen

Västra läktaren: installation av toaletter, handfat, köksutrustning till kiosk, installation av skåp och krokar i omklädningsrum. Utvändigt monteras staket. Västra läktaren kommer att rymma 1600 åskådare. I läktaren finns bland annat omklädningsrum, duschar, förråd, kiosker, hiss, konferensrum och mediarum. Det finns också en kameraplats för media uppe på taket för direktsändningar i tv.

Norra läktaren: staket monteras utvändigt. Invändigt monteras toaletter, handfat och liknande. Läktaren är en ståplatsläktare med plats för 1700 åskådare. Invändigt ryms kiosk, tillgänglighetsanpassade toaletter och förråd.

Östra läktaren: stolar monteras utvändigt. Installationer av toaletter, handfat, utrustning i kiosk med mera pågår invändigt. Östra läktaren har plats för 700 åskådare. Läktaren innehåller kiosk, omklädningsrum, duschar, toaletter, förråd och förbindelsegång till Rimnershallen.

Friidrottsytor: Asfaltering av löparbanor och övriga ytor påbörjad. I juli läggs det röda syntetmaterialet ut på löparbanor och övriga hårdgjorda friidrottsytor.

Här ovan kan du se en film om det pågående bygget av Rimnersvallen.
Du kan också se en syntolkad film på youtube

Östra läktaren har gråa vita och svarta stolar

På Östra läktaren monteras stolar.

Ett antal personer i gula varselvästar och hjälmar arbetar med att lägga asfalt på Rimnersvallen

Asfalteringen är påbörjad på Rimnersvallen.

Norra läktaren där staket sätts upp

På Norra läktaren monteras räcken.

Västra läktaren på Rimnersvallen

Här syns gräset på fotbollsplanen och Västra läktaren på Rimnersvallen.