Nu inviger vi Uddevallas nya arena Rimnersvallen

Äntligen är det dags, nu skapar vi idrottshistoria! Varmt välkomna lördag 16 september då vi inviger Uddevallas nya arena Rimnersvallen. Arenan har cirka
4 000 läktarplatser och är byggd för att klara standardkraven för parasport, SM i friidrott och Superettan för fotboll.

Rimnersvallen med utsikt över den gröna fotbollsplanen med gräs, de röda löparbanorna och norra och östra läktaren

Uddevallas fina nya arena Rimnersvallen är klar att invigas! Varmt välkomna lördag 16 september då det blir ett fullspäckat program.

- Nu skapar vi framtidens historia! Nya Rimnersvallen blir en milstolpe i Uddevallas långa idrottshistoria, nu får vi en tillgänglig och modern arena för både friidrott, fotboll och parasport. Det är fantastiskt roligt och vi hälsar alla varmt välkomna till invigningen av Rimnersvallen, vår stora och fina arena, säger Martin Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

Platsen Rimnersvallen har en 100 år lång och anrik historia, bland annat spelades en slutspelsmatch i VM i fotboll 1958 på arenan då Brasilien mötte Österrike. Fotbollsstjärnan Pelé och fotbollstränaren Alex Ferguson, OS-medaljörer som sprintern Bob Hayes, hinderlöparen Gaston Roelants och diskuskastaren Jay Silvester är några av de idrottsstjärnor som gästat Rimnersvallen genom åren.

Rimnersvallens röda löparbanor, fotbollsplan och östra läktaren syns, liksom Rimnershallen och bygget av Rimnersbadet.

Utsikt från västra läktaren.

Uddevallas nutida stolthet Rebecka Blomqvist, VM-aktuell i svenska damfotbollslandslaget, har spelat flera matcher på Rimnersvallen med ungdomslandslaget U20 samt IK Rössö. IK Oddevold som varit med i fotbollsallsvenskan har Rimnersvallen som hemmaarena liksom IK Rössö som spelar i elitettan. Inom friidrotten har löparikonen Mustafa Mohamed tränat och tävlat på Rimnersvallen, liksom löparen Linn Nilsson.

Nu börjar ett nytt kapitel! Nybyggda Rimnersvallen kommer att ge Uddevallaborna nya idrottsupplevelser att minnas. Sommaren 2024 ser vi fram mot att Uddevalla är värd för friidrotts-SM på Rimnersvallen.

Välkommen till invigning av Rimnersvallen 16 september

Var med när vi skapar ny historia! Varmt välkommen till invigningen av Rimnersvallen lördag den 16 september. På programmet står bland annat prova-på-aktiviteter med olika idrottsföreningar, underhållning med Intermezzo, ReAct och Rejhan Bellani och mycket mer.

Program

11.30 Entréerna till arenan öppnas. Dj välkomnar besökare.

12.00 Programmet startar med kommunikationschef Mats Eliasson som konferencier

12.05 Invigningstal av Gösta Dahlberg, ordförande kultur- och fritidsnämnden, samt av Karl-Erik Nilsson, ordförande Riksidrottsförbundet

12.20 Uddevalla stadsmusikkår och föreningar marscherar in på arenan

12.30 Idrottsaktiviteter startar

Underhållning

12.45 Intermezzo. Föreställning för barn med clownkonstNU

13.20 Dansuppvisning med performancegruppen ReAct.

14.10 Intermezzo. Föreställning för barn med clownkonstNU.

14.45 Konsert med artisten Rejhan Bellani, känd från Talang och Melodifestivalen

15.00 Invigningen avslutas

Presentatörer: Emma Esbjörnsson och Vilmer Jendevi från Studio Duo

Fakta om nya Rimnersvallen

  • Rimnersvallen har en nyanlagd fotbollsplan med naturgräs och markvärmeslingor under jorden. Fotbollsplanens spelyta är 65 meter bred och 105 meter lång.

  • Runt fotbollsplanen går 8 löparbanor som är 400 meter långa.

  • På Rimnersvallen finns tre gropar för längdhopp/tresteg, en sandgrop för kulstötning samt en cirkel för kulstötning ut på naturgräset, kastbur för diskus och slägga, två platser för höjdhopp, fyra platser för stavhopp, två platser för spjutansats, samt en vattengrav.

  • Rimnersvallen har tre läktare, varav två sittplatsläktare under tak och en ståplatsläktare som tillsammans tar cirka 4000 åskådare.

  • Västra läktaren rymmer 1600 åskådare. I läktaren finns bland annat omklädningsrum, duschar, förråd, kiosker, hiss, konferensrum och mediarum. Det finns också en kameraplats för media uppe på taket för direktsändningar i tv.

  • Östra läktaren har plats för 700 åskådare. Läktaren innehåller kiosk, omklädningsrum, duschar, toaletter, hiss, förråd och förbindelsegång till Rimnershallen.

  • Norra läktaren har plats för 1700 åskådare. Invändigt ryms kiosk, tillgänglighetsanpassade toaletter och förråd.

  • Den ursprungliga Rimnersvallen byggdes 1923 och byggdes om inför fotbolls-VM 1958. Bygget av nya Rimnersvallen inleddes i december 2021 då de gamla läktarna revs. Nya Rimnersvallen står klar i augusti 2023. I september målas de vita linjerna på löparbanan klara.

Här ovan kan du se en film från det pågående bygget av Rimnersvallen.
Du kan också se en syntolkad version av filmen på Youtube

läktare med överbyggnad och tak, samt löparbanor och gräsplan för fotboll

Västra läktaren intill löparbanor och fotbollsplan.