Storslaget programsläpp för vårens barnkulturföreställningar

Uddevalla kommun bjuder in alla barn till ett spännande programsläpp på stadsbiblioteket den 20 januari. Här avslöjas vårens överraskningar inom barnkulturen, och Charlotta Byberg, kultursamordnare på Uddevalla kommun, lovar att dagen kommer fyllas med spännande information och roliga aktiviteter för alla åldrar.

Daniel, trollkarl.

Trolleriföreställning med Daniel. Foto Emelie Dahlskog.

Mångsidiga aktiviteter för barnen

Förutom att få exklusiv insyn i vårens kulturella utbud kommer barnen att kunna njuta av en rad underhållande aktiviteter från klockan 11 och framåt. Tipspromenad, sagostund och trolleriföreställning står på schemat och utlovar en dag fylld med spänning och skratt. För de konstnärligt lagda barnen finns möjlighet att skapa egna pins och pärla, medan dataspelsentusiaster kan testa på VR.

Ett tillfälle att prata

Charlotta Byberg delar med sig av sina förväntningar inför dagen. 

- Det ska bli så kul med det här släppet. Det här är även ett tillfälle för oss att få möjlighet att prata med våra besökare, vilket ger jättemycket, säger Byberg och uppmanar alla att ta tillfället i akt och besöka stadsbiblioteket.

Vårens förhandsinformation

Frågan om vad som kan förväntas under våren möter Byberg med försiktighet. "Det ska ju avslöjas på lördagens släpp," säger hon. Dock ger hon en hint om vad som komma skall; teater, sagostunder, bäbisföreställningar, workshops och pyjamasbio är några av de spännande aktiviteter som kommer att pryda vårens kulturella kalender.

Så se till att markera den 20 januari i kalendern och ta med hela familjen för en dag fylld med förväntan, överraskningar och en försmak av vad våren har att erbjuda inom barnkulturen!

Program

11-14 Tipspromenad

11.15 Sagostund, passar bäst för cirka 3–6 år men alla är välkomna

11.30 Trolleriföreställning med Daniel

12.00 Kahoot, passar för cirka 9 år och uppåt

12.45 Sagostund, passar bäst för cirka 3–6 år men alla är välkomna

13.00 Trolleriföreställning med Daniel

13.30 Kahoot, passar för cirka 9 år och uppåt