De är Uddevallas officiella ambassadörer

Nu är det klart! Cirkusprinsessan Johanna Abrahamsson samt komikerna och bröderna Daniel och Emil Norberg är Uddevallas officiella ambassadörer 2024. Vi säger stort grattis till de tre!

Två glada killar sträcker ut armarna och en glad tjej med käglor står intill

Bröderna Emil och Daniel Norberg samt Johanna Abrahamsson är officiella ambassadörer för Uddevalla 2024! Foto bröderna Norberg: Kristin Viktorsson (Bilden är ett fotomontage)

Utmärkelsen officiell ambassadör för Uddevalla syftar till att främja gemenskapen bland invånarna, stärka stoltheten över vår plats och sprida en positiv bild av Uddevalla. Under tisdagseftermiddagen presenterades de officiella ambassadörerna vid en ceremoni på Kungsgatan i centrala Uddevalla.

Hisnande tygakrobatik högt över havet

Johanna Abrahamsson är Uddevallas egen cirkusprinsessa. Hon har gått på lina över Bäveån och utfört hisnande tygakrobatik högt över havet vid Strandpromenaden. Nu senast har hon också varit en drivande kraft i föreningen Reinos vänner - Bohusläns cirkussällskap som byggt drömprojektet Cirkuskvarnen i Grohed. Där kan barn och unga - med och utan fysiska och psykiska funktionsvariationer - uppleva och utöva cirkuskonst året om.

Hur känns det att vara officiell ambassadör för Uddevalla?
- Wow! Det känns helt fantastiskt fint, vilken ära, säger Johanna Abrahamsson.

Har gjort raketkarriärer

Komikerna och bröderna Daniel och Emil Norberg har gjort raketkarriärer och fått ett enormt genomslag bland annat via sin youtube-kanal “Bröderna Norberg” med över 130 miljoner visningar! Daniel är just nu programledare för Bingolotto i TV4, och Emil skriver manus bland annat till Henrik Dorsin och David Batra i programmet LOL på Amazon Prime Video.

Hur känns det att vara officiella ambassadörer för Uddevalla?
- Det är såklart jättehäftigt! Och roligt! Vi hoppas att Uddevallaborna märker att vi försöker vara ambassadörer, exempelvis genom att vi, så ofta vi kunnat, lyft Uddevalla i olika sammanhang. Inte minst i introt till varje melloparodi, säger Emil och Daniel Norberg.

Om utmärkelsen officiell ambassadör samt motiveringar

Allmänheten hade i november möjlighet att skicka in nomineringar till officiell ambassadör. Efter nomineringsperioden tog juryn vid och gick igenom underlaget. Juryn som består av kommunfullmäktiges presidium samt kommunstyrelsens presidium beslutar om vilka som ska bli officiella ambassadörer för Uddevalla. Kommunstyrelsens ordförande är juryns ordförande.

Juryns motivering Johanna Abrahamsson, officiell ambassadör för Uddevalla 2024:

”Johanna är en högtflygande och prisad cirkusartist som med brinnande entusiasm för cirkuskonsten vidare till kommande generationer. Hon var drivande i möjliggörandet av Cirkuskvarnen, som är en helt unik anläggning där barn och ungdomar kan utveckla och förverkliga sina (cirkus)drömmar.

Uddevallas egen cirkusprinsessa får den här utmärkelsen för att hon är en fantastisk ambassadör för Uddevalla och en inspiration för många.”

Juryns motivering Daniel Norberg och Emil Norberg, officiella ambassadörer för Uddevalla 2024:

”Med hundratusentals följare och miljontals visningar på Youtube har bröderna Norberg på ett underhållande sätt levererat humoristiska musikvideos och parodier. På senare år har Daniel och Emil gått mer och mer från att vara Youtube-stjärnor till tv-stjärnor.

Vi är glada och stolta över att få möjlighet att hedra två så sprudlande och sympatiska ambassadörer för Uddevalla kommun som med ett fenomenalt artisteri och otrolig humor inte bara fångat Uddevallas utan hela Sveriges hjärta.”

Vill du veta mer om de officiella ambassadörerna?

Läs mer om Uddevallas officiella ambassadörer Johanna Abrahamsson samt Emil och Daniel Norberg på: www.ambassador-uddevalla.se