Sverigefinnarnas Dag firas med föreställning i Uddevalla

Den 24 februari firas Sverigefinnarnas dag runt om i landet för att hylla den sverigefinska minoritetens kulturella arv och bidrag till det svenska samhället. I Uddevalla är en av höjdpunkterna den 22 februari föreställningen "Satumaa-Sagolandet" av och med Anna Heikkinen & Längtans Kapell. Föreställningen ges på Skogslyckans äldreboende kl. 18.00.

Anna Heikkinen & Längtans Kapell

Anna Heikkinen & Längtans Kapell kommer till Skogslyckans äldreboende, kl 18.00 den 22 februari. 

Föreställningen utforskar den finska kulturens rötter och söker efter en sverigefinsk identitet genom tolkningar av den mest kända finska tangon, "Satumaa", som betyder "Sagolandet" på svenska. Genom sånger, berättande och musik väver föreställningen samman Anna Heikkinens personliga minnen, historier från Andra världskriget och sökandet efter det förlorade språket och kulturen.

Med över 700 000 sverigefinnar i Sverige är Sverigefinnarnas dag också en tid för reflektion över den kulturella mångfalden och gemenskapen i landet. Genom aktiviteter som musik, dans och mat delar lokalbefolkningen och sverigefinnar sina erfarenheter och firar sin gemensamma historia och kultur.

Anmäl dig här