Smidig hantering i kommunen möjliggör stor företagsetablering i Uddevalla

Samarbete och smidig hantering av Uddevalla kommun möjliggör en betydande företagsetablering när markceremonin för Enviro's nya fabrik i Lillesjö industriområde ägde rum i veckan. Den kommande anläggningen, som kommer återvinna uttjänta däck, planeras stå färdig i slutet på 2025. Enviro’s VD, Fredrik Emilson, understryker det positiva samarbetet med Uddevalla kommun och betonar det effektiva stödet som har bidragit till projektets framgång.

4 personer står framför en dumper och grävmaskin.

Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, Peter Karlsson, VD Fratera, Fredrik Emilson, VD, Enviro och Martin Pettersson, kommunstyrelsens ordförande, Uddevalla kommun.

Under tisdagen hölls den officiella markceremonin för byggstarten av Enviro's nya fabrik i Lillesjö industriområde i Uddevalla. Fredrik Emilson, nytillträdd VD för Enviro, deltog i evenemanget och gav en inblick i de kommande projekten och deras betydelse för staden.

Den nya fabriken, som byggs i samarbete med Antin, är ett stort steg framåt för ett mer hållbart samhälle. Fabriken kommer att fokusera på att återvinna uttjänta däck och bli den första fullskaliga industrialiserade anläggningen för detta ändamål.

- Vi har arbetat intensivt för att nå detta investeringsbeslut tillsammans med vår framtida partner, Antin. Nu är det dags att ta nästa steg och börja förbereda marken för bygget, säger Fredrik Emilson.

Bygget av fabriken förväntas ta cirka 23 månader, med planerad färdigställande vid slutet av 2025. Under byggprocessen och efter färdigställandet förväntas fabriken skapa runt 60 nya arbetstillfällen i Uddevalla, samt generera ekonomisk tillväxt genom underleverantörer och andra företag som kommer att bidra till fabrikens drift.

- Det är alltid roligt när företag väljer att satsa i Uddevalla kommun. Denna etablering innebär inte bara arbetstillfällen utan också utveckling av vår stad och vårt näringsliv, säger Martin Pettersson, kommunstyrelsens ordförande på Uddevalla kommun.

Fredrik Emilson betonar också det positiva samarbetet med Uddevalla kommun under hela processen.
- Relationen med Uddevalla kommun har varit en nyckelfaktor i detta projekt. Korta beslutsprocesser och smidiga tillståndsprövningar har underlättat för oss att komma igång. Vi är mycket nöjda med det stöd vi har fått.