Är du senior och vill aktivera dig?

Är du 60 år eller äldre och vill aktivera dig? Då kanske Senior Sport School kan vara något för dig! Du får möta nya vänner, prova på olika idrotter hos föreningar i Uddevalla och lyssna på intressanta föreläsningar om kost och hälsa.

glada män och kvinnor som tränar

Vill du delta i Senior Sport School? Välkommen till informationsmöte på Bohusläns museum 27 februari!

- Alla som är nyfikna på att vara med är välkomna! Här kan du kanske hitta en ny idrott eller en förening att engagera dig i – men framför allt kan du möta nya vänner och skapa kontaktnät, säger Malin Strömberg, projektledare på socialtjänsten och tidigare aktivitetssamordnare på Ryttaren.

Aktivera seniorer och motverka ensamhet

Senior Sport School drivs av socialtjänsten i ett samarbete med RF SISU, och finansieras till viss del av Hälsopolitiska rådet. Projektet handlar om att aktivera seniorer och motverka ofrivillig ensamhet. Här blandas både rörelseglädje och fysisk aktivitet med nyttig information och nya kontakter. Du får också utbildning i hjärt- och lungräddning.

- Vi hoppas så många som möjligt kommer till Bohusläns museum på vårt första informationsmöte om Senior Sport School 27 februari. Att vara med i detta innebär en fantastisk chans för dig att få testa många olika idrotter och inspireras på olika sätt för att bibehålla eller till och med förbättra din hälsa. Du kommer också att vara med i ett socialt sammanhang där det finns möjlighet att träffa nya vänner, säger Malin Strömberg.

Om Senior Sport School

  • Pågår i 12 veckor med träffar två dagar i veckan
  • Träffarna är oftast på förmiddagar klockan 09.45-11.45
  • Tisdagar och torsdagar
  • Startar den 19 mars och avslutas den 4 juni 2024
  • Kostnad 300 kr för hela skolan
  • Skolan är öppen för dig som är bosatt i Uddevalla kommun

Välkommen till informationsmöte 27 februari

Välkomna till informationsmöte 27 februari på Bohusläns museum!
Tid och plats: klockan10.00 - 10.30 (cirka), lokal Hyllan

På mötet kommer vi berätta mer om innehållet och ta in anmälningar till skolan. Utlottning av platserna kommer att ske vid stort intresse. Senior Sport School är en kurs där vi kombinerar social gemenskap, kunskap och glädje med rörelse.

Har du frågor?

Kontakta Louice Sävenstrand, Sisu idrottsutbildarna, e-post: louice.savenstrand@rfsisu.se, telefon 070- 825 68 26

Mer information om Senior Sport School