Nu kommer vårblommorna

Äntligen lite färg, nu kommer vårblommorna! Blommorna går i år i starka färger och de allra första plantorna kommer att sättas i urnor i centrala Uddevalla. Sammanlagt är det cirka 7 000 plantor som kommer att sprida vårfägring.

Två glada kvinnor i orange arbetskläder håller upp vårblommor

Nu blir det färg i staden! Idag börjar gatu- och parkenheten plantera vårens blommor i urnor. Jenny Larsson och Patricia Bohlin visar några av de fina färgsprakande plantorna som kommer att pryda staden.

Vårens blommor består av minipåskliljor, penséer, primula, gyllenlack och förgätmigej. Färgerna går i orange, gult, rosa, lila och blått.

- Nu längtar man efter lite färg efter den här långa gråa våren. Vi hoppas att blommorna kommer att lysa upp och sprida lite färgsprakande glädje på våra torg, gator och i våra parker, säger Jenny Larsson, arbetsledare gatu- och parkenheten.

Målet är att alla vårblommor ska vara utplanterade inom ett par veckor. Blommorna kommer att planteras ut i urnor på Kungsgatan, Kungstorget, Norra Drottninggatan, Hasselbacken, Dalabergs centrum och Ljungskile torg.

En del plantor planteras även i rabatter längs Södra Hamngatan, samt i Margretegärdeparken där det också placeras ut urnor.

många plantor som står på marken

Det är cirka 7000 plantor som ska planteras ut inom de närmaste veckorna.

en rosacerise pensee

Penséerna går i orange, blått, lila, cerise och rosa.