Uddevallas ambassadör Johanna Abrahamsson till berättarbåten

Uddevallas ambassadör Johanna Abrahamsson kommer att medverka på Skärgårdsbåtarnas berättarbåt i maj. Hon är en av de Uddevallaprofiler som gästar båten, och som kommer att berätta om den passion som driver dem genom livet.

en glad kvinna i röd jacka och svart mössa, hon håller i en blombukett

Uddevallas ambassadör Johanna Abrahamsson kommer till Skärgårdsbåtarnas berättarbåt 29 maj.

På Berättarbåten får du uppleva spännande livsöden, kvällsljus över fjorden och god mat. Kända ansikten, välbekanta röster och legendariska gestalter delar sina hjärtan och berättar om en passion som driver dem genom livet.

Uddevallas egen cirkusprinsessa Johanna Abrahamsson medverkar på berättarbåten den 29 maj. Johanna är drivande i föreningen Reinos vänners Cirkuskvarn i Grohed där barn och unga kan utöva cirkuskonst året om. På samma plats i Grohed startade hon sin karriär hemma hos cirkusartisten och lindansaren Reino och hans fru Elsie, akrobat.

Johanna har bland annat utbildat sig på cirkusskola i Paris och arbetat som cirkusartist med sitt lindansnummer i Tyskland och Sverige. Hon driver också det egna cirkuskompaniet Cirkusexpressen.

Uddevallas ambassadörer

Johanna Abrahamsson är utsedd till ambassadör för Uddevalla under 2024, tillsammans med bröderna Emil och Daniel Norberg. Läs mer om Uddevallas ambassadörer

Mer information om Berättarbåten

Läs mer om Skärgårdsbåtarnas berättarbåt