Fyra elever från gymnasiet tävlar i Yrkes-SM

Fyra elever från Östrabo yrkes på Uddevalla gymnasieskola samt en tidigare elev kommer att delta i Yrkes-SM i Karlstad 23-25 april, som är ett mästerskap i yrkesskicklighet för ungdomar. De som medverkar i denna tävling har möjlighet att kvalificera sig till Yrkeslandslaget och fortsätta tävla i EM och VM.

en glad tjej sitter i en lastbilshytt och ser ut att snart köra iväg

Linn Gustafsson från transportprogrammet är en av de elever från Östrabo yrkes som ska åka till Yrkes-SM i Karlstad och tävla.

De elever som deltar i Yrkes-SM från Uddevalla är Linn Gustafsson från transportprogrammet, Filip Eliasson från el- och energiprogrammet, Robin Johansson CAD-konstruktör, samt Albin Eriksson från VVS- och fastighetsprogrammet.

Dessutom deltar en tidigare elev från skolan, Philip Gunnarsson, som numera arbetar och redan har gått vidare till Yrkes-VM i Lyon.

- Det är fantastiskt att vi har så många elever med från Uddevalla. Själva Yrkes-VM är ett oerhört stort arrangemang.
Eleverna som tävlar i Yrkes-SM kommer från skolor i hela landet, det kommer representanter från de olika branscherna, företag, andra kommuner. Ungdomarna som deltar kan knyta massor med nya kontakter och skapa nätverk, säger Maria Rudquist, rektor för på Östrabo yrkes.

en glad kille

Albin Eriksson, VVS- och fastighetsprogrammet

Tävlingsgrenar som ingår i Yrkes-SM

De tävlingsgrenar som ingår i Yrkes-SM är: anläggningsmaskinförare, automationstekniker, bilskadereparatör, butikssäljare, byggnadsplåtslagare, CAD-konstruktör, CNC-tekniker fräsning, CNC-tekniker svarvning, entreprenör/affärsutvecklare, flygteknik, fordonlackerare, frisör, golvläggare, guldsmed, hotellreceptionist, industrielektriker, installationselektriker, it-tekniker, kock, lastbilsförare, lastbilsmekaniker, maskinmekaniker, murare, målare, personbilsmekaniker, plattsättare, servering, svetsare, träarbetare, trädgårdsanläggning, ventilationsmontörer och VVS-montörer.

Läs mer om Yrkes-SM

Filip Eriksson vid ett elskåp

Filip Eliasson, el- och energiprogrammet.

en elev arbetar med ventilation

Albin Eriksson i arbete.

prisutdelning med en rektor och en elev

Robin Johansson, CAD-konstruktör, här med rektor Tomas Ländström.