Stort grattis till Transportutbildningen

Uddevalla Gymnasieskola är stolta vinnare av priset ”Årets Transportskola 2023” och har vunnit en plats på Yrkes-SM 2024 samt 10 000 kr i prispengar.

Lärare och elever på Transportutbildningen.

Transportutbildningen på Uddevalla Gymnasieskola har fått priset ”Årets Transportskola 2023”. Priset delas ut för nionde året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd – TYA.

Förutom äran tilldelas den vinnande utbildningen en plats på Yrkes-SM 2024 samt 10 000 kr i prispengar.

- Att bli ”Årets Transportskola” är en tydlig kvalitetsstämpel på vår utbildning, och vi är väldigt stolta och glada, säger rektor Maria Rudquist.

Erfarna och engagerade lärare

Transportutbildningen är den största inriktningen på Fordon- och transportprogrammet och det är nästan lika många tjejer som killar som går utbildningen. På Transportutbildningen har man möjlighet att ta CE-körkort för tung lastbil med släp, vilket är målet för många elever.

Till sin hjälp har de erfarna och engagerade lärare som arbetar hårt för att stötta eleverna under resans gång.

- Våra lärare är fantastiska, det är deras kunskap och driv som gör utbildningen till vad den är, säger Maria.

Ett föredöme för att skapa säkra och anställningsbara lastbilschaufförer

Priset delades ut under den nationella konferensen Transportkompetens i Stockholm, och Erik Källman är utsedd till elevambassadör under det kommande året.

I juryns motivering kan man läsa att utbildningen är ett föredöme, och har förmågan att sätta eleven i centrum. Skolan får också beröm för sina drogförebyggande insatser och sitt systematiska arbetsmiljöarbete:

”Vinnare av Årets Transportskola 2023 är Uddevalla gymnasieskola som levererat hög kvalitet under lång tid. Skolan har strukturerade programråd där både engagerade elever och representanter från näringslivet medverkar. Tillsammans med kommunens politiker sätts gemensamma mål som bidrar till att höja kvaliteten på utbildningen. Skolan sticker ut med sitt systematiska arbetsmiljöarbete och särskilda engagemang kring drogförebyggande insatser. Med sitt engagerade lärarlag lyckas skolan sätta eleven i centrum, och genom tydliga förväntningar och stöd hjälpa eleverna att nå sina examensmål. Uddevalla gymnasium är helt enkelt ett föredöme när det kommer till att skapa säkra och anställningsbara lastbilschaufförer.”

Mer om Fordon- och transportprogrammet samt priset Årets Transportskola

Du hittar mer information om Fordon- och transportprogrammet på Uddevalla Gymnasieskolas webbplats:

Om du är nyfiken på priset ”Årets Transportskola” kan du läsa mer på Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnds webbplats:

Eleverna får möjlighet att ta CE-körkort under sin utbildning.

Det är viktigt att ha koll på läget innan man ska ut på vägarna.