Fordon och transport FT

Elever lagar bilmotor vid skolarbete på Fordon och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet passar dig som är intresserad av den senaste tekniken inom fordonsbranschen. På programmet blandar vi teori med praktiskt arbete. Du får en bred och kvalificerad utbildning på olika fordonstyper.

Vi arbetar i moderna och väl anpassade lokaler med avancerad teknik. När du utbildar dig till mekaniker/tekniker lär du dig att utföra service, diagnoser och reparationer på bilar, lastbilar eller mobila maskiner. På transportutbildningen lär du dig köra personbil, lastbil, truck, hjullastare och hantera gods.

Lastbil och mobila maskiner och Personbil lär du dig om olika fordons funktion, konstruktion, diagnostik, reparation och service. På dessa inriktning får du lära dig att utföra reparationer och även utföra kvalificerade felsökningar i moderna bilars datorstyrda system.

Transport fokuserar utbildningen på godstransporter och godshantering med fordon.

Yrkena som utbildningen leder till utvecklas snabbt med ny teknik, och utrustningen blir alltmer komplex och specialiserad. Du får lära dig att välja rätt utrustning och metod för dina arbetsuppgifter, med hänsyn till miljö, kvalitet, säkerhet och ekonomi.

Fordons- och transportprogrammet finns både som skolförlagt och som lärlingsutbildning.

De skolförlagda inriktningarna, Lastbil och mobila maskiner samt Personbil, är certifierat Motorbranschcollege. Det betyder att utbildningen är kvalitetssäkrad för att möta motorbranschens rekryteringsbehov. Motorbranschcollege

Läs mer om lärling - GLU

Inom programmet finns fyra inriktningar:

Se Skolverkets film om Fordons- och transportprogrammet

Kontakt

Skolförlagt

Terese Bernhardsson, studie och yrkesvägledare

+46 522‑69 75 14

terese.bernhardsson@uddevalla.se

Lärling

Kajsa Årebo Balsanius, studie och yrkesvägledare

+46 522‑69 68 72

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Förslag på sidor