Så här fin blev nya multisportplanen

Nu är den nya, fina multisportplanen på Hovhult redo för idrottande och lek! Planen är utrustad med konstgräs där du till exempel kan spela fotboll, basket, handboll eller innebandy.

multisportplanen har grönt konstgräs och en stålsarg i grönt

Den nya multisportplanen ligger på Hovhult, nära Hovhultsskolan.

Multisportplanen byggdes klar till årsskiftet och nu är den tillgänglig för alla energiska barn och unga. Vid multisportplanen finns ny belysning och gångvägen till planen är asfalterad för att göra området tillgängligt för alla.

-Vi tycker multisportplanen har blivit väldigt fin, vi hoppas att alla som besöker den ska tycka det också. Nu när våren kommer hoppas vi att barn och unga kommer att idrotta, leka och ha roligt på multisportplanen, säger Madelene Petersson, trädgårdsingenjör på gatu- och parkförvaltningen.

Invånarna önskade multisportplan

Multisportplanen har fotbolls/handbollsmål, basketmål och mindre mål för innebandy. Planen är 26 meter lång och 14 meter bred, och omgärdas av en stålsarg.

Multisportplanen ligger i närheten av Hovhultsskolan.

I enkäter och workshops har det kommit önskemål om en multisportsplan på Hovhult. Uddevalla kommun lyssnade på invånarna i området och byggde därför en multisportplan.

Läs tidigare nyhet om multisportplanen: Snart blir det en multisportplan på Hovhult

Multisportplanen med grönt konstgräs och stålsarg runt

Multisportplanen har konstgräs och olika slags mål, gångvägen fram till planen är asfalterad.