Båtar och hamnar

Båt Foto: Malcom Hanes

Foto: Malcom Hanes

Kommunen har ett samlat ansvar för all kommunal kaj och hamnverksamhet i Uddevalla. Det innefattar gästhamnsservice, kajinspektioner och uthyrning av fasta båtplatser.

Uthyrning fasta båtplatser

  • Södra kajen längs med Bäveån (ca 40 platser)
  • Skeppsviken (ca 150 platser)
  • Rödön/Lindesnäs (ca 300 platser)
  • Gustafsberg (ca 30 platser)
  • Mollön (ca 60 platser)
  • Ljungskile (ca 25 platser)

Båtsäsongen för båtplatserna är 15 april till 14 oktober. Det går tyvärr inte att stå i kö till en båtplats. Båtplatsavgifterna varierar beroende av bryggornas skick och utrustning. Alla intäkter från båtplatsavgifterna går tillbaka till verksamheten i form av drift och underhåll. Information om avgifter, villkor och lediga platser finns via ansökningslänken.

Sjösättning

Sjösättningsramper finns vid Rödön och vid Lövåskajen i Södra hamnen.

Gästhamnsservice i centrala Uddevalla

Uddevalla Turistcenter driver gästhamnen i Södra kajen. Där finns ca 35 båtplatser, dusch, toalett, tillgänglighetsanpassad toalett och tvättstuga. Det finns också tillgång till el, trådlös internetuppkoppling och vatten vid bryggan.  Hamnen är ca 3 meter djup.

Gästhamnsplatserna kostar från 250 kronor per dygn. Veckohyra nyttjas. Platsen betalas vid incheckning hos Uddevalla Turistcenter i Gamla Badhuset. Där finns även glass, lättare smörgåsar, fika, kaffe och dryck till försäljning. Öppettider: 1 maj till 30 september.

Sjötapp med drivmedel finns 500 meter väster om gästhamnsservicen. Manuell betjäning under säsong.

Gästhamnsservice vid Bassholmen

Bassholmen Gästhem driver gästhamnen på ön som ligger mitt i passagen Nordströmmarna. Gästhamnen har enkel standard och plats för cirka ca 30 båtar. Där finns toalett och dusch. Bastu med egen badbrygga kan hyras i Gästhemmets kafé som har öppet vecka 25 till 33. Hamnen är ca 3 meter djup.

Tömningsstation för båttoaletter

Vid gästhamnen i centrala Uddevalla finns en tömningsstation. Toatömning finns också i Ljungskile vid Ljungskiles båtklubb.

Kontaktpersoner

Södra kajen, Skeppsviken, Gustafsberg, Rödön/Lindesnäs, Ljungskile och Mollön:
Kontaktcenter
Telefon 0522-69 60 00

Uddevalla och Bassholmens Gästhamn:
Linda Gjerdrum
Uddevalla Turistcenter
Telefon 0522-69 84 80