Musik

Bob Hund spelade på Solid Sound 2016

Bob Hund spelade på Solid Sound 2016

Musikutbudet i Uddevalla är både rikt och varierande – alltifrån Uddevallakassettens intima ”lägenhetsspelningar” och den populära festivalen Solid Sound till församlingarnas flitiga konsertverksamhet. Kommunen, genom Kultur och fritid, stödjer på olika sätt arrangerande musikföreningar – bland andra Collegium Musicum, Uddevalla kammarorkester och Uddevalla Stadsmusikkår.

Här finns många både kyrkliga och profana körer till exempel Uddevalla Kammarkör, S:t Mikaelskören, Kaprifolkören och Odd Singers.

Bastionen

Uddevalla har under lång tid varit en av landets bandtätaste kommuner. Det märks inte minst på Kulturhuset Bastionen, som drivs av musikföreningarna Adrian, Musikhuset och Uddevalla Bluesförening i samarbete med Sensus och Kultur och fritid. Bastionens hemsida har adress kulturhusetbastionen.se

Sommarkonserter

Under sommaren är det flera årligen återkommande evenemang med musik för olika smakriktningar. På sommarscenen i Museiparken är det bland annat allsångskvällar och hårdrocksspelningar. Kultur och fritid, Bohusläns museum m.fl. arrangerar Uddevalla Folkmusikfestival, Uddevalla Bluesförening anordnar en bluesfest, Visans Vänner bjuder på en Taubedag och L’Jazz har en jazzvecka i Ljungskile.

Kontakt

Anna Svensson, +46 522‑69 51 94

Avdelningschef

anna.svensson@uddevalla.se

Kultur och fritid Varvsvägen 1

45181 

UDDEVALLA

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00