Lyckat Företagsmaraton kommer i repris

Nu är det äntligen dags för ett nytt Företagsmaraton! Vi fortsätter lyssna på er som driver företag runtom i vår kommun med syftet att skapa ett bättre företagsklimat. Under vecka 6 besöker vi cirka 100 företag som anmält att de vill ha ett besök av företrädare från Uddevalla kommun.

en rosatonad collagebild där man ser massa olika företagsbesök, samt texten Företagsmaraton

Nu är det dags för ett nytt Företagsmaraton!

Vad har du som företagare för behov, problem och förväntningar på oss i Uddevalla kommun? Hur kan vi underlätta för er? Vad fungerar bra – och vad fungerar mindre bra? Berätta för oss!

-Vi vill ge bättre service till alla som driver företag, ni är oerhört viktiga för vårt samhälle. Därför fortsätter vi lyssna på er och besöker er på er hemmaplan. Under förra året besökte vi över 100 små och stora företag vilket var fantastiskt roligt och lärorikt! Nu fortsätter vi vår dialog, säger Martin Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

Vid företagsbesöken deltar tjänstepersoner och politiker från Uddevalla kommun. Synpunkter och frågor som dyker upp under besöken tas med tillbaka in till kommunens fortsatta förbättringsarbete, så att vi kan ge ännu bättre service.

Resultatet av förra årets Företagsmaraton

Förra årets Företagsmaraton var inspirerande och gav massor av kloka synpunkter och inspel till oss i Uddevalla kommun. Vi tackar för det! Sedan dess har vi åstadkommit en hel del förbättringar.  Några exempel är:

Företagsspåret

Vi har startat Företagsspåret. Det är ett projekt med ett antal delprojekt som syftar till att ge bättre och enklare service till kommunens företag. Läs mer om Företagsspåret

Företagslots

I Företagsspåret ingår bland annat satsningen på kommunens nya fysiska företagslots, som lyssnar, förklarar och guidar företag i myndighetsfrågor. Vi satsar också på en digital företagslots, som kommer att vara tillgänglig dygnet runt och svara på frågor. Läs mer om Företagslots

Event

Många företag efterlyste nätverk där man kan träffa andra företagare. Vi arrangerar därför Näringslivsdagen 5 mars. Under dagen kan du få veta mer om entreprenörskap och Konkurrensverkets regler kring upphandling. Läs mer om Näringslivsdagen här.

I maj förra året ordnade vi också en välbesökt Näringslivslunch med tema kommunal upphandling, då många företag efterlyste detta.

Vi planerar för fler event där du som företagare kan få information, knyta nya kontakter och nätverka.

Följ våra besök under Företagsmaraton!

Vill du veta vilka företag som får besök under Företagsmaraton? Följ kommunens konton på facebook och instagram. I efterhand kan du som är nyfiken se vilka företag som fått ett besök genom att läsa mer här på uddevalla.se.

Undrar du vilka företag som fick besök förra året? Kolla in dem här

Stort intresse från företagen att vara med

Intresset för att vara med i Företagsmaraton är oerhört stort, vilket är väldigt roligt! Vi kommer att besöka cirka 100 företag under veckan. Kommunstyrelsen har bestämt att Företagsmaraton ska vara årligt återkommande. Så får du inte plats i årets Företagsmaraton finns en ny chans att anmäla dig nästa år!

Är du företagare och har en fråga till kommunen? Läs mer om företag stöd och rådgivning

Missa inte vårt nyhetsbrev till företagare! Där blir du uppdaterad om aktiviteter och annan värdefull information som rör dig som företagare. Anmäl dig till nyhetsbrevet