Igor Marjanovic, fältsekreterare

Igor Marjanovic

Igor Marjanovic

Hur kommer det sig att du har valt att jobba hos Uddevalla kommun?
Jag flyttade tillbaka till Uddevalla efter att ha studerat och jobbat i andra delar av Sverige under 10 år. Jag sökte jobb i Uddevalla eftersom jag bor här och för att jag vill bidra till en positiv utveckling i den stad som jag växt upp i. Jag valde också Uddevalla för att ha nära till jobbet.

Vad gör en fältsekreterare?
Vi träffar ungdomar i deras miljöer som till exempel i skolan, på fritidsgården, på stan eller på internet. Vårt jobb handlar mycket om att få en god kontakt med ungdomar och att bli en trygg vuxen att prata med. Det kan till exempel handla om att få prata om hur man mår, frågor kring alkohol, droger eller andra problem som rör skola, hem, familj eller fritid.

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Att träffa ungdomar och få en bra kontakt. Det känns meningsfullt att jobba för en positiv förändring för en individ eller en grupp i mitt arbete. Jag tycker också om att arbetet är varierande att jag har möjlighet att påverka mina arbetsuppgifter utifrån de behov som vi uppmärksammat hos ungdomarna i kommunen.

Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Vi jobbar både dag- och kvällspass så det är olika tider. En typisk dag kan innebära att jag läser min e-post, ringer några samtal, svarar på sms och sedan har ett möte med mina kollegor eller andra som vi samarbetar med. Jag brukar därefter åka till en skola för att träffa och prata med ungdomar. Nästan varje dag åker jag runt i kommunen tillsammans med en kollega för att träffa ungdomar på olika platser. På eftermiddagen kanske jag träffar en ungdom i enskilt samtal och avslutar dagen med en gruppaktivitet med några andra ungdomar.

Vilken utbildning kan man gå för att jobba med det du gör?
Jag är utbildad socionom men du kan även bli fältsekreterare om du har en utbildning som socialpedagog eller har en likvärdig utbildning.

Vad krävs för att jobba som fältsekreterare?
Man behöver vara en trygg och stabil person med god självinsikt. Det är också viktigt att man kan samarbeta, relatera till andra människor, vara lyhörd och skapa relationer.

Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Jag har egentligen inte så mycket att jämföra med men den största fördelen är nog att det är en trygg anställning inom kommunen.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas i Uddevalla kommun?
Vill man avancera och utvecklas så finns det bra möjligheter till det. Jag tycker också det är bra att det ibland erbjuds föreläsningar/fortbildning för anställda.

Förslag på sidor