Markus Johansson, köksmästare

Markus Johansson

Markus Johansson

LäHur kommer det sig att du har valt att jobba hos Uddevalla kommun?
För att jag ville jobba på en trygg arbetsplats med stabilare och bättre arbetstider än vad den privata restaurangmarknaden erbjuder.

Vad gör en köksmästare?
Som köksmästare jobbar du mycket i en samordnande roll med driftansvar för dina enheter. Vi jobbar nära enhetschefen med att utveckla och förbättra verksamheten, och jag är länken mellan mitt kök och andra kök inom organisationen.

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det är att jag får möjligheten att vara med och utveckla och förbättra maten för barn och äldre inom kommunen.

Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Det är mycket fokus på personalplanering, inköp av råvaror, kostplanering och samordning med skolor och äldreboenden inom kommunen.

Vilken utbildning kan man gå för att jobba med det du gör?
Jag läste restaurang på gymnasiet. Men du kan också läsa Köksmästarutbildning eller kökschefsutbildning på exempelvis yrkeshögskola.

Vad krävs för att jobba som köksmästare?
Du behöver ha ett intresse för ledarskap och vara en person som kan fatta snabba beslut och driva arbetet framåt. Du behöver också vara bra på att kommunicera, tydlig och naturligtvis duktig på att engagera och involvera dina medarbetare.

Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
För mig är det en säker arbetsplats att jobba på med bra arbetstider, lugn arbetsmiljö och att du får jobba med så många och duktiga kollegor inom kommunen.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas i Uddevalla kommun?
Jag tycker att jag har bra möjligheter att utvecklas inom Uddevalla kommun. Sen tror jag att vi på sikt inom mitt område skulle ha ännu mer vidareutveckling av personalen, för att ytterligare höja kvaliteten ut till våra kunder.


Torsdagen den 21 oktober är det även offentliga måltidens dag i Sverige. Här kan du läsa mer om hur det uppmärksammas i Uddevalla kommun. Läs mer här.

Förslag på sidor