Viktoria Paulsson, IT-utvecklare

Viktoria Paulsson

Viktoria Paulsson

Hur kommer det sig att du har valt att jobba hos Uddevalla kommun?
Jag tyckte att tjänsten verkade väldigt intressant då det är en mix av både teknik och verksamhetsutveckling. Jag har tidigare jobbat inom den privata sektorn så var också nyfiken på möjligheten att jobba i och lära mig mer om den offentliga sektorn.

Vad gör en IT-utvecklare?
Som utvecklare har vi en viktig roll att tillsammans med verksamheten förenkla arbetssätt med digitala verktyg. I stället för att en ska behöva använda exempelvis papper och penna skapar vi förutsättningarna för att använda datorn eller låta datorn själv göra arbetet åt användarna. Så på det sättet är vi involverade från ax till limpa i de digitala processerna.

Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det är att få bidra och göra vardagen enklare för både medborgare och medarbetare.

Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Oj vad svårt, jag gör sällan samma sak två gånger. Vi jobbar väldigt tätt med verksamheterna som har ett IT-behov och så hjälper vi dem att förverkliga detta från idé till verklighet. Det är väldigt mycket problemlösning för att hitta nya smarta sätt att automatisera processer, förbättra arbetsflödena och utveckla de nya arbetsflödena.

Vilken utbildning kan man gå för att jobba med det du gör?
Systemvetare är en bra ingång för att jobba som IT-utvecklare. Jag läste till systemvetare på Örebro universitet.

Vad krävs för att jobba som IT-utvecklare?
I den här branschen händer det nya saker hela tiden, så du behöver vara nyfiken och flexibel för att ta till det. Sen behöver du tycka om att jobba med människor och kunna hantera andra personer för att tillsammans hitta den bästa lösningen.

Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Eftersom det är en så pass stor organisation finns det många möjligheter att utvecklas och byta arbetsuppgifter om du så vill. Sen uppskattar jag möjligheten att ha friskvårdstimme och flextid i arbetet för att kunna balansera jobb och vardag.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas i Uddevalla kommun?
IT- och digitalisering är ett område som kommunen verkligen satsar på så utvecklingsmöjligheterna är enorma. Det finns hur mycket som helst att lära och det är jättespännande att vara en del av den här utvecklingsresan.

Förslag på sidor