Parksommar

Parksommar är Uddevalla kommuns satsning på en serie gratiskonserter i augusti denna sommar. Spelningarna kommer kunna upplevas på plats i Margretegärdeparken med publik, samt via livestream via bohuslaningen.se.

Äntligen kan vi börja genomföra kulturarrangemang inför publik, men vi ber våra besökare att fortsatt visa hänsyn och hålla avstånd. Vi gör bedömningen att Margretegärdeparken är lämplig för 400 besökare.

Håll er uppdaterade via denna sida, eller på @kulturlivet på Instagram för den senaste informationen.

Varmt välkomna till Parksommar 2021!

Arrangör är Kultur och Fritidsförvaltningen, Uddevalla Kommun.

Program

Electric Hydra

Torsdag 12 augusti – ELECTRIC HYDRA
+ Charlottas Burnin´ Trio

Hårdrock / Metal

Electric Hydra slog ner som en bomb på den svenska hårdrocksscenen med sitt kritikerrosade debutalbum under 2020, och fans av Kyuss, Black Sabbath och Entombed fick återigen en riktig god anledning att rusa till skivbutikerna och skaffa sig ett ex. Bandet har hunnit med att spela live på stora festivaler som Sweden Rock Festival och Malmöfestivalen, och vi är mycket stolta över att kunna presentera Electric Hydra till Parksommar 2021!

Ellen Krauss

Fredag 13 augusti – ELLEN KRAUSS
+ Alphabats

Singer-Songwriter / Pop

Singer-songwriterkometen Ellen Krauss är som gjord för musiken, musiken som gjord för henne. År 2018, innan hon ens hade hunnit skivdebutera, utnämndes hon till Rookie of the Year vid Denniz Pop Awards. Under 2019 har hon kallats Framtidens artist i P3 och turnerat för stor publik som uppvärmare åt Miriam Bryant. Därutöver har hon rott i land en deal med BMG i USA och med debutsingeln The One I Love lyckats nå drygt åtta miljoner streams på Spotify – av runt tretton miljoner totalt. Men så har Ellen Krauss rösten, närvaron, modet och en medfödd känsla att beröra - något som manifesteras extra tydligt på 2020 års debutalbum "Pearl". Vi är mycket stolt över att kunna presentera Ellen Krauss till Parksommar!

Jelassi

Lördag 14 augusti – HEDEROS & HELLBERG + Spela Död

Singer-songwriter / Americana

Mattias och Martin, bördiga från Karlstad, Värmland, spelade tillsammans i rockbandet Nymphet Noodlers. Hederos & Hellberg blev en musikduo som var aktiv från början av 2000 till 2003. Duon släppte två fullängdsalbum, en EP och en liveplatta.

Den självbetitlade debutskivan släpptes 2000 och innehöll åtta spår bestående av covers på väl utvalda rocklåtar i avskalade versioner, med Martin Hederos på piano och Mattias Hellberg på sång och munspel. Året därpå kom uppföljaren Together in the Darkness som innehöll en blandning av covers och eget material. Hederos & Hellberg turnerade flitigt i Skandinavien men även i Europa där de också fick strålande recensioner i media.

Mot slutet av 2002 bestämde sig Hederos & Hellberg för att avsluta sitt samarbete och gjorde ett antal avskedsspelningar i Sverige & Norge. Den sista spelningen genomfördes den 13 januari 2003 på ett utsålt Göteborgs Konserthus. Om den spelningen skrev manusförfattaren till bland annat prisbelönta tv-serien "Upp till kamp", Peter Birro, så här: "Det var något med Martin Hederos vemodiga och ömsinta piano som fick varenda lågmält dröjande ton att kännas som en ömsint beröring. Mattias Hellbergs sorgsna röst kom nära, gav gamla låtar ny mening, fick texter som tidigare inte berört mig, att plötsligt öppna sig och avslöja svindlande bråddjup. Det var mästerliga tolkningar som vida överträffade originalen. De förtrollade en stor publik, som törstade efter mer".

Konserten gavs senare ut som livealbumet Bless Me. 2008 gjorde duon ännu en konsert, på musikfestivalen Way Out West i Göteborg.

Nu, 20 år efter Together in the Darkness, kommer 2021 uppföljaren Tillsammans mot ljuset. Med nytt material på svenska, inspelat på samma plats som sist, klassiska Silencestudion i Koppom, Värmland. Mikael Herrström och Anton Sundell har varit huvudsakliga inspelningstekniker. Mikael Herrström mixade. Frida Hyvönen och Christian Kjellvander gästar på låtarna Puff och titelspåret Tillsammans mot ljuset. Alla låtar är skrivna av Hederos Hellberg utom Din hand, som är en cover på Robert “Strängen” Dahlqvists låt från 2018.

Vi är mycket stolta att kunna presentera Hederos & Hellberg till Parksommar 2021!

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00