Parksommar

Augusti är lika med Parksommar i Margretegärdeparken när Uddevalla kommun bjuder på konserter med Henning, Julia Logan och Jakob Hellman.

Konserterna är kostnadsfria och utan åldersgräns och du behöver ingen biljett för inträde. Håll dig uppdaterad via denna sida, eller på @kulturlivet på Instagram för den senaste informationen.

Varmt välkommen till Parksommar 2022!

Arrangör är Kultur och Fritidsförvaltningen, Uddevalla kommun.

Program

Henning. Foto: Pressbild Komet Agency.

Torsdagen den 18 augusti klockan 20.00 – Henning

Henning är gitarristen som debuterade med albumet ”Galileo” 2018 och som släppte sitt tredje album ”Under träden” 2022. Han beskrivs som en ”sparsmakad gitarrhjälte med snillrika texter” och du kan läsa mer om Henning på webbplatsen Henning — Komet Agency

  • Parken öppnar klockan 18.00.
  • SILKE börjar spela klockan 19.00.
  • Henning börjar spela klockan 20.00.
En kvinna borstar sitt långa hår

SILKE.

Torsdag 18 augusti klockan 19.00 - SILKE

Lovisa Niklasson aka Silke är låtskrivare och musiker från Ljungskile. Hon har gjort musik i olika former sedan barnsben men debut- EP:n "Like me"- utgiven via Black Valley Records - kom först i maj i år. Silke tonsätter stämningar och inspireras av allt från vidsträckta fjällvidder till spårvagnars gnisslande. Resultatet blir någon slags melankolisk folkpop med texter som oftast handlar om längtan efter närhet och avståndet mellan människor.

Julia Logan. Foto: Pressbild Komet Agency.

Fredagen den 19 augusti klockan 20.00 – Julia Logan

Julia Logan debuterade med singeln ”To Be True” 2020 och har även gjort en cover på Bobb Trimbles klassiker ”One Mile From Heaven” tillsammans med Nina Persson i The Cardigans. Läs gärna mer om Julia och hennes musik på webbplatsen Julia Logan — Komet Agency

  • Parken öppnar klockan 18.00.
  • Easy October börjar spela klockan 19.00.
  • Julia Logan börjar spela klockan 20.00.
Två killar tittar in i kameran, det är orange och röda färgfält intill och en elgitarr till höger

Easy October.

Fredag 19 augusti klockan 19.00 - Easy October

Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både helt solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström (solo/Fireside) och Nikke Ström (Nationalteatern) är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. 2020 släpptes det sjätte albumet, Nowhere but here vol.3, som hyllats av kritiker och har snurrat på radiostationer runtom i Europa. Med nomineringar till både Manifest- och Gaffapriset i bagaget arbetas det i dagsläget på ytterligare en fullängdsplatta, den sjunde i raden. Musiken beskrivs lättast som en variant av americana med många trådar knutna till 60- och 70-talets amerikanska folk- och countryscen, flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. En av Easy Octobers styrkor är det genomgående starka låtmaterialet, låtar med varm americana-twang och fängslande melodier. Till denna spelning kommer Easy October som duo genom Kalle och Kristoffer.

Jakob Hellman. Foto: Pressbild United stage

Lördagen den 20 augusti klockan 20.00 – Jakob Hellman

Jakob Hellman slog igenom 1989 med sitt debutalbum ” …och det stora havet” som innehåller de särskilt älskade låtarna ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt”. Efter mer än 30 års tystnad släppte han sitt andra album ”Äntligen borta” 2021. Han beskrivs som en av Sveriges mest saknade artister och du kan läsa mer om Jakob Hellman på webbplatsen Jakob Hellman - unitedstage.se

  • Parken öppnar klockan 18.00.
  • Hazyenda börjar spela klockan 19.00.
  • Jakob Hellman börjar spela klockan 20.00.

Hazyenda.

Lördag 20 augusti klockan 19.00 - Hazyenda

Hazyenda debuterade vintern 2021 med singeln ”Jagad och förlorade” och kort därefter släpptes den självbetitlade EP:n ”Hazyenda”. Med rötter i postpunk, shoegaze och drömpop är det göteborgsbaserade bandet ett nervigt och slamrigt tillskott inom svensk indie. Till hösten går de in i studion inför nästa släpp. Håll utkik! Mer information och uppdateringar finns på bandets instagram.

Förslag på sidor