Aktiviteter på Emaus

En vit get och en svart get som står på en kulle.

På Emaus lantgård bemöter vi våra djur med frivillig hantering och positiv förstärkning. Det innebär att vi människor måste vara lyhörda och ödmjuka.

"Emaus lantgård är verkligen en oas mitt ibland oss, både som rekreationsområde och som fritidsverksamhet. Den nyss genomförda Medborgardialogen bekräftar platsen som oerhört viktig, för många ändamål och för människor med olika önskemål och förväntningar. Med en mångfald av aktiviteter och ett brett utbud av upplevelser hoppas vi så småningom återgå till ett normalläge och ett rikt grundutbud. Det vi erbjuder nu är anpassat utifrån det smittläge som råder i kommunen och regionen utifrån covid-19."

Paula Nyman
Tillförordnad Förvaltningschef

Brun häst som vänder huvudet mot kameran.

Hästskötarverksamhet

I den här aktiviteten leder barn en häst i ponnyridning i en timme och är sedan tillsammans med den hästen i körning, belöningsbaserad träning, ridning, skötsel eller annat en stund till (30-60 min). Därefter kan barnet delta i olika aktiviteter med djur och natur tillsammans med fritidspedagoger/-ledare som bestäms tillsammans.

Tid och plats

Märk att under uppstart ser genomförande annorlunda ut än uppdraget Just nu kan vi inte ange precis information om ålder, introduktion, ersättning och annat.. Prenumerera på denna sida för uppdaterigar.

(Helg- och lovfri måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 14:00-16:00

Lördag, söndag samt måndag, tisdag, torsdag, fredag på skollov i Uddevalla klockan 10:00-16:00)

Ponnyridning

Hästar är starka djur och en del vill bjuda på en ridtur. En aktivitet för barn upp till viss längd- och viktgräns beroende på tjänstgörande häst/ar.

Tid och plats

Märk att under uppstart ser genomförande annorlunda ut än uppdraget Just nu gäller nedanstående tider. Prenumerara på denna sida för uppdaterigar.

Ponnyridning måndag och torsdag kl 14:30 till ca 15:00

Ponnyridning fredag och lördag kl 10 till ca 10:30

(Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag, söndag samt lovdagar i Uddevallas skolor klockan 11:00-12:00 med varierat antal hästar, men på vardag 1 häst.

Helg- och lovfri måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 14:30-15:30 med varierat antal hästar.)


Dyk upp och var med!

Samling mellan ladugården och lekplatsen vid aktivitetsstart. Vänligen följ längd- och viktregler, hygienregler samt köbildnings- och platsanvisningar.


Röd och vit katt som ligger på rygg.

Kontakt

Charlotte Gerd, +46 522‑69 81 74

Enhetschef

charlotte.gerd@uddevalla.se

Kapellevägen 67

0522-69 64 39 

Telefontid 9.30-10.00

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00