Bild på person

Annette Hansson, ägare av Lane Loge.

Lane Loge står på många ben

Numera är det inte bara dansen som är i fokus för Lane Loge utan här bedrivs även catering verksamhet, konferenser och är även en mötesplats för alla möjliga sällskap. Här finns en stugby med 67 bäddar, fotbollsgolf och hinderbana.

Det började med att Roger och hans fru tog över gården efter hans pappa på 70-talet. De fick 4 musikaliska söner och startade bandet Hanssonz. De flyttade undan alla jordbruksmaskiner och tog bort höet på logen och bjöd i till logdans.

- Vid scenen hade de en låda, där det stod ”bidrag tas emot tacksamt”, så där fick man lägga vad man tyckte det var värt, säger Annette Hansson som driver Lane Logo och fortsätter - det blev så populärt, så efter det började de arrangera dansbandskvällar med band från hela Sverige och var tvungna att bygga ut.

Platsen på jorden

I början på 90-talet började Annette arbeta extra på Lane Loge och kände att ”det var hennes plats på jorden”. Här blev hon också kvar, då Roger senare också blev hennes man och far till hennes barn. Tyvärr gick Roger bort 2010 och Annette stod inför ett val.
- Jag tog ett jättelån och köpte barnens föräldrahem och logen. Jag började då boka andra band än dansband och började även försöka få hit företag, fortsätter Annette.

Numera är det inte bara logdans som står i fokus, utan hon bedriver även catering verksamhet, konferenser och är även en mötesplats för alla möjliga sällskap, som till exempel bröllop, familjesammankomster och hundkurser. Stugbyn har 67 bäddar.

- Vi har haft fotbollsgolfen sen mitten på 90-talet. Under pandemin var det långa köer här. Det var en stor anledning till att företaget överlevde. Vi har även femkamp som många företag kör och nu är det på gång en familje hinderbana, äntligen, säger Annette - jag brinner för att man ska vara utomhus och röra på sig.

Logen kan ta uppemot 500 matgäster. Vid en så kallad biosittning framför scen går det in ännu fler. I krogen och restaurangen så har hon tillstånd för 250 personer.
- Här brukar man sitta och äta och så brukar vi även ha ett band som spelar i restaurangen, säger Annette.

Mycket att kunna

Annette tycker att kontakterna med kommunen fungerar bra. I början tyckte hon att det var mycket att sätta sig in i med ljud, livsmedel, alkohol och vatten och så vidare, men numera är hon insatt.

- Den enda är när jag måste flytta alkoholtillståndet, då kostar det varje gång 7500 kr. Det har att göra med att jag har tillstånd på min krog som ligger i en separat byggnad, men när det till exempel är rockabilly kväll på logen, så behöver jag flytta tillståndet, då alla annars bara är kvar på krogen. Det hade varit bra att hitta en lösning på det, men förtydligar, att hon har en bra dialog med handläggaren på kommunen, säger Annette.

En annan sak som ofta kommer i kläm på grund av tidsbrist är marknadsföring av företaget och alla aktiviteter hon arrangerar. Här undrar hon vilken hjälp man kan få av kommunen.

- Här svarar näringslivsutvecklare Helena Henriksson att man själv kan gå in på uddevalla.com och lägga till händelser.

Annette Hansson

Du kanske också är intresserad av