Emaus lantgård

Ponnyridning på Emaus med ledare

Prenumerera på information och få mejl när vi uppdaterar sidan.

Besöksgård

Emaus lantgård och naturreservat är ett omtyckt utflyktsmål för familjer och grupper. På Emaus träffar du fritidspedagog/ledare och djur: hästar, getter, katter, kaniner, grisar och hönor. Det finns också en lekplats och olika uteleksaker att låna såsom kubb, luffarschack, tramptraktorer och käpphästar.

Området, som är ett naturreservat, bjuder in till promenader, lek och picknick. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig med tipspromenad.

Uppvärmd samlingslokal med bord, bänkar och microvågsugn är tillgänglig för besökare lördag och söndag.


Besöksgården är öppen varje dag, året om.

Måndag och tisdag: 08:30 till 16:30

Onsdag och torsdag 08:30-18:00 (15 oktober stänger gården 16:30)

Fredag, lördag, söndag 08:30-16:30


Vänligen mata inte djuren, de kan bli sjuka av fel mat eller för mycket mat. Det gäller även gräs! Öppna inte och gå inte in i hagarna till djuren utan medföljande personal, för allas säkerhet; människor och djur. Tack!

Covid-19-information

Vänlig håll avstånd och tvätta händerna.

Naturreservat

Emaus är ett av Uddevallas mest besökta naturreservat. I reservatet gäller särskilda regler då där finns sällsynta växter. Läs mer om naturreservatet och på Länsstyrelsen hemsida

Grillning

Möjlighet finns att grilla på anvisade platser. Ta med eget grillmaterial och tänk på att inte lämna grillen obevakad. Du har också ansvar för att glöden släcks. Läs mer om att elda utomhus och om eventuella eldningsförbud på Räddningstjänsten Mittbohuslan.se

Öppen fritidsverksamhet

Emaus lantgård har öppen fritidsverksamhet med djur- och naturaktiviteter för barn upp till 18 år och medföljande vuxna. Vår verksamhet syftar till lustfyllda, respektfulla och trygga möten mellan människor och djur och natur. Det är hälsofrämjande, empatistärkande och positivt för utveckling av människors förståelse och lojalitet gentemot djur och natur och ett hållbart nyttjande av jordens resurser. 

Vi presenterar löpande aktiviteter som kan vara tillfälliga eller återkommande. En del är av dyk-upp-karaktär och andra kräver föranmälan.

Eftersom vår verksamhet är utomhus så påverkas den av väder och vind. Barns och djurs dagsform och infall kan också påverka verksamheten. Vid inställd eller förändrad aktivitet kvarstår ingen fodran hos deltagaren.

Ta gärna kontakt med oss för möjliggörande vid funktionsvariation!

Covid-19-information

Om du har förkylningssymptom ber vi dig stanna hemma och besöka oss när du är frisk igen. Vi rengör material efter varje aktivitetstillfälle samt uppmanar besökare att tvätta händerna före och efter aktivitet.

Aktiviteter

Gottegris

En matningslek, klockan 12.00 varje dag utom onsdagar.

Dyk upp och var med!

Kaninkurragömma

En matningslek, klockan 15.00 vardagar måndag till fredag. (OBS Ej 6/10 p g a flockåtgärd)

Dyk upp och var med!

Häst och kärra

Tisdag och torsdag klockan 10-10.30.
Lördag och söndag klockan 11-11.30.

Dyk upp och åk med!

Get-tittut

Oregelbundna tider. Getterna dyker upp och fritidspedagog/ledare bjuder in de som är i närheten till aktiviteten. Fråga också gärna fritidspedagog/ledare efter aktiviteten om du är särskilt nyfiken på getter!

Kommande aktiviter

Möte med djur och natur

En aktivitet för barn 0-5 år (Mini) och 6-12 år (Mellan). Mini har alltid medföljande vuxen och Mellan kan vara med eller utan medföljande vuxen beroende på ålder. Aktiviteten leds av fritidsledare/pedagog.

Mötena baseras på:

 • djurens naturliga beteenden
 • djurkommunikation genom positiv förstärkning och frivillig hantering
 • REDE-pedagogik från Djurskyddet Sverige
 • inslag av praktisk djur- och gårdsskötsel
Minimöte finns förmiddag måndag, tisdag, torsdag och fredag samt eftermiddag tisdag och torsdag.
Mellanmöte finns eftermiddag måndag, onsdag och fredag.

Föranmälan krävs (anmälningsmöjlighet kommer inom kort).

Hästhäng

En aktivitet för barn och unga upp till 18 år med eller utan medföljande vuxen beroende på ålder, kunskap och mognad. Aktiviteten leds av fritidsledare/pedagog. Tre inriktningar finns: körning, ridning och mys.

- Körning eftermiddag onsdag samt förmiddag lördag och söndag

- Ridning eftermiddag lördag och söndag

- Mys eftermiddag torsdag

Hästhäng baseras på:

 • djurens naturliga beteenden
 • djurkommunikation genom positiv förstärkning och frivillig hantering

Föranmälan krävs (anmälningsmöjlighet kommer inom kort).

Covid-19-information

Under pandemin kan vi tyvärr inte ta emot absoluta nybörjare på Hästhäng, eftersom medarbetare och deltagare kommer för nära varandra.

Djurkurs

En aktivitet för barn och unga upp till 18 år med eller utan medföljande vuxen beroende på ålder, kunskap och mognad. Aktiviteten presenterar alla gårdens djur under 6 tillfällen. Aktiviteten leds av fritidsledare/pedagog.

Djurkurs baseras på:

 • djurens naturliga beteenden
 • djurkommunikation genom positiv förstärkning och frivillig hantering
 • inslag av praktisk djur- och gårdsskötsel

Djurkurs finns eftermiddag onsdag.

Föranmälan krävs (anmälningsmöjlighet kommer inom kort).

Lantgårdsfredag

En aktivitet för barn och unga mellan 10-18 år. Aktiviteten leds av fritidsledare/pedagog och samskapas med de barn och unga som deltar- vi kan mocka och fodra eller se på film och äta popcorn. Vi erbjuder också utbildning för unga ledare inom ramen för den här aktiviteten.

Lantgårdsfredag baseras på:

 • stimulera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomars eget aktiva engagemang och ansvarstagande.
 • inslag av utbildning till unga ledare med inriktning på kommunikationsfärdigheter, inkludering och vidareförmedling av kunskap.
 • inslag av praktisk djur- och gårdsskötsel

Lantgårdsfredag finns fredag ojämn vecka.

Föranmälan krävs (anmälningsmöjlighet kommer inom kort).

Besökshundsteam

En aktivitet för barn, vuxna och äldre. Besökshundteamet består av hund och förare som är utbildade för att sprida glädje, skänka lugn och öka motivationen i olika syften för olika människor. Aktiviteten leds av hundförare.

Oregelbundna tider.

Föranmälan krävs (anmälningsmöjlighet kommer vid aktualitet).

Grön egenvård

Vi arbetar med att utveckla grön rehab och ur det arbetet har idéer om grön egenvård vuxit fram. Prova gärna vår medveten-närvaro-promenad på gården eller se information om grön egenvård.

Grupper

Vi är tacksamma om grupper meddelar oss att de ska besöka Emaus lantgård. Då har vi bättre förutsättningar att möta era önskemål. Flera av våra aktiviteter kan göras om till gruppaktiviteter. Grupper från Uddevallas kommunala verksamheter kan läsa mer om samarbete på Inblicken.

Getter som går i hagen på Emaus
Häst på Emaus

Kontakt

Charlotte Gerd, +46 522‑69 81 74

Enhetschef

charlotte.gerd@uddevalla.se

Kapellevägen 67

0522-69 64 39 

Telefontid 9.30-10.00

Mer information

Särskild handikapparkering saknas. Kontakta personalen.

Kopplad hund får medföras.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00