Emaus lantgård

Trälada som är byggd i tegel och röd träfasad.

Emaus naturreservat och lantgård är ett omtyckt utflyktsmål för familjer och grupper. Lantgården är en besöksgård vilket innebär att du är välkommen till gården för att träffa våra djur och delta i olika aktiviteter. Du kommer också att möta våra fritidspedagoger och fritidsledare som sköter om lantgården och djuren och håller många aktiviteter.

Njut av att vara utomhus

Området bjuder in till promenader, lek och picknick. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig med tipspromenad. Det finns en lekplats och olika uteleksaker att låna som kubb, luffarschack, tramptraktorer och käpphästar.

Du har också möjlighet att grilla på anvisade platser och hittar mer information om vad som gäller på sidan Inför ditt besök. Om du är nyfiken på naturreservatet och dess historia finns mer information på sidan Emaus naturreservat

Våra aktiviteter

Emaus lantgård har öppen fritidsverksamhet med djur- och naturaktiviteter för barn upp till 18 år och medföljande vuxna. Vår verksamhet syftar till lustfyllda, respektfulla och trygga möten mellan människor, djur och natur.

Hos oss kan du lära känna både hästar, getter, katter, kaniner, grisar och hönor. Vi anordnar aktiviteter om, med och för våra djur tillsammans med våra besökare. Du hittar mer information på sidan Aktiviteter på Emaus.

Djuren kan alltid ses ute i sina hagar på dagarna. Uteleksaker och lekmaterial är tillgängliga varje dag. Naturen är öppen dygnet runt. Men eftersom vår verksamhet är utomhus så påverkas den av väder och vind. Den påverkas också av barns och djurs vilja, infall och dagsform.

Aktiviteter kan därför ställas in och förändras.

Ta gärna kontakt med oss för möjliggörande vid funktionsvariation.

Öppettider

Besöksgården är öppen varje dag, året om klockan 8.30-16.30.

Extraöppet på sommarlovet onsdag och torsdag till klockan 18:00.

Dock inte extraöppet 29/7 och 12/8.

Vänligen märk att getterna och grisarna inte vill ändra sina rutiner, så de är inte ute sent även om vi har öppet sent. All utelek är dock öppen till klockan 18:00. Höns, kaniner, katter och hästar är också i sina utehagar.

På gång

Vi presenterar löpande aktiviteter som kan vara tillfälliga eller återkommande, du ser vårt utbud på sidan Aktiviteter på Emaus. En del är av dyk-upp-karaktär och andra kräver föranmälan.

Covid-19

I nutid påverkas verksamheten av Covid-19-pandemin. Då föreslår vi särskilt aktiviteter som du gör utomhus, i egen grupp, som exempelvis tips- och informationspromenad.

Inför ditt besök

För att ditt besök ska bli så bra som möjligt behöver du känna till gårdens ordningsregler. Vi har också särskilda bestämmelser i samband med Covid-19 pandemin som du måste ta del av. Vi ber dig vänligt men bestämt att inte mata djuren eftersom de kan bli sjuka av fel sorts mat, även gräs. Du hittar mer information på sidan Inför ditt besök. 

Så utvecklar vi Emaus lantgård

Det finns ett stort intresse och engagemang kring utvecklingen av Emaus lantgård. För att få veta mer om vilka tankar du som besökare har, anordnades en medborgardialog hösten 2020. Du hittar mer information om medborgardialogen och den fortsatta utvecklingen i nyheten Första analysen från medborgardialogen samt bland Frågor och svar om Emaus.


Prenumerera på information och få mejl när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration
Naturlekplats med träd och lekredskap i träd samt traktor.

Kontakt

Charlotte Gerd, +46 522‑69 81 74

Enhetschef

charlotte.gerd@uddevalla.se

Kapellevägen 67

0522-69 64 39 

Telefontid 9.30-10.00

Mer information

Särskild handikapparkering saknas. Kontakta personalen.

Kopplad hund får medföras.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00