Emaus lantgård

Ponnyridning på Emaus med ledare

Prenumerera på information och få mejl när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Besöksgård

Emaus lantgård och naturreservat är ett omtyckt utflyktsmål för familjer och grupper.

  • På Emaus träffar du fritidspedagog/ledare och djur: hästar, getter, katter, kaniner, grisar och hönor.
  • Det finns en lekplats och olika uteleksaker att låna såsom kubb, luffarschack, tramptraktorer och käpphästar.
  • Området bjuder in till promenader, lek och picknick. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig med tipspromenad. Läs om naturreservatet Emaus.
  • Emaus lantgård klassificeras som en djurpark och följer därför den lagstiftning som gäller för offentlig förevisning av djur.

Öppettider

Besöksgården är öppen varje dag, året om klockan 8.30-16.30.

Grupper
Vi är tacksamma om grupper meddelar oss att de ska besöka Emaus lantgård.

Vänligen mata inte djuren
Djuren kan bli sjuka av fel mat eller för mycket mat. Det gäller även gräs! Gå inte in i hagarna till djuren utan medföljande personal, för allas säkerhet; människor och djur.

Covid-19-information
Om du har förkylningssymptom ber vi dig stanna hemma och besöka oss när du är frisk igen. På grund av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för Västra Götaland samt Jordbruksverkets meddelande om utbrott av fågelinfluensa och därpå följande behov av att hålla våra höns inomhus, är inomhusutrymmen stängda för besökare. Toaletterna hålls emellertid öppna, en i varje husdel.

Verksamhet på Emaus lantgård följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och allmänna råd liksom Uddevalla kommuns direktiv till medarbetare gällande smittspridning och arbetsmiljö. Det är dessa som avses med "pandemin" i det följande.

Aktiviteten ponnyridning

Ponnyridningen startas upp då nuvarande pandemivåg avtar igen samt lagkrav och folkhälsomyndighetens skärpa råd ändras/lättas (bedömning tidigast feb/mars).
Verksamheten fortsätter att erbjuda aktiviteter för brukare och besökare som är lämpliga utifrån folkhälsomyndighetens råd och lagkrav för djurhälsa och arbetsmiljö.

Grillning

Möjlighet finns att grilla på anvisade platser. Ta med eget grillmaterial och tänk på att inte lämna grillen obevakad. Du har också ansvar för att glöden släcks. Läs mer om att elda utomhus och om eventuella eldningsförbud på Räddningstjänsten Mittbohuslan.se

Öppen fritidsverksamhet

Emaus lantgård har en hästskötarverksamhet. Eftersom vår verksamhet är utomhus påverkas den av väder och vind. Barns och djurs dagsform och infall kan också påverka verksamheten. Ta gärna kontakt med oss för möjliggörande vid funktionsvariation!

Hästskötarverksamhet START efter pandemin!

Hästskötarverksamheten startas upp då nuvarande pandemivåg avtar igen samt lagkrav och folkhälsomyndighetens skärpa råd ändras/lättas (bedömning tidigast feb/mars).

Du som är extra intresserad av hästar kan bli hästskötare och vara med i den dagliga skötseln av djuren. För att få vara hästskötare behöver du ha fyllt 13 år och du kan vara hästskötare till och med det kalenderår du fyller 14 år. Innan du börjar som hästskötare behöver du först rida i ponnyridningen. Du får sedan introduktionsutbildning, handledning samt skyddskläder och särskilda arbetsskor. Om du är intresserad av att bli hästskötare, anmäl ditt intresse per mejl till emauslantgard@uddevalla.se.

START efter pandemin! Välkomna!

(Måndag, tisdag, torsdag, fredag, klockan 14:00-16:00.
Lördag och söndag klockan 10:00-16:00.

Måndag, tisdag, torsdag, fredag som är skollov i Uddavallas skolor klockan 10:00-16:00. Introduktion torsdag klockan 16:30-17:30 efter mejlanmälan, enligt ovan.)

Besökshundsteam

En aktivitet för barn, vuxna och äldre. Besökshundteamet består av hund och förare som är utbildade för att sprida glädje, skänka lugn och öka motivationen i olika syften för olika människor. Aktiviteten leds av hundförare. Oregelbundna tider.
Föranmälan krävs (anmälningsmöjlighet kommer vid aktualitet).

Medborgardialog

Mellan 28 november-11 december 2020 har en medborgardialog om Emaus lantgård pågått. Nu är en första analys klar i dialogen om Emaus »

Getter som går i hagen på Emaus

Kontakt

Charlotte Gerd, +46 522‑69 81 74

Enhetschef

charlotte.gerd@uddevalla.se

Kapellevägen 67

0522-69 64 39 

Telefontid 9.30-10.00

Mer information

Särskild handikapparkering saknas. Kontakta personalen.

Kopplad hund får medföras.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00