Bild på personer som blickar ut mot havet

Tomas Eriksson, vd, Jenny Glantz, hotellchef och Martin Pettersson, kommunstyrelsens ordförande

Bra samarbete med Hotel Bokenäset

Destination Bokenäset upplever att de har bra kontakt med kommunen, framför allt är det miljöinspektörerna de träffar oftast. En annan viktig fråga är tillgängligheten och kollektivtrafiken till hotellet. Många av feriearbetarna har inte körkort varför bättre kollektivtrafik hade varit önskvärt.

När vi träffar Tomas Eriksson, vd, och Jenny Glantz, hotellchef, för Destination Bokenäset visar det upp sig från sin bästa sida - stålande sol, en svag bris och vår i luften. Vi sitter i bistrodelen som är inredd med väl avvägda materialval. Här inne finns en känsla av nationalromantik, med färger från gammelrosa till ljusa gröna kulörer. I restaurangdelen är känslan mer rustik med bord i grovt trä och cognac-färgade skinnstolar.

Kontakt med miljöinspektörer

Tomas berättar att han är nöjd med kontakterna med Uddevalla kommun.
- Framför allt är det miljöinspektörerna som vi samarbetar med. Jag tycker det är självklart att vi måste ha ett bra samarbete utifrån den produkten vi har, säger Tomas Eriksson, och samtidigt fyller i, med glimten i ögat, att de aldrig vill ha kaffe när de besöker oss, fast vi har det bästa vattnet som finns då vi har ett eget vattenreningsverk.

Eget vattenreningsverk

Att de har ett eget vattenreningsverk är ett arv från när Volvo drev anläggningen som en semesterby för deras anställda. De lät då bygga ett vattenverk som pumpar upp saltvatten och gör om det dricksvatten, bland annat till alla lägenheter, som sen går tillbaka för att renas.

Uthyrning

Sammanlagt finns det 103 hotell-lägenheter att hyra ut i de hus som finns på området. När Volvo sålde semesterbyn skapades det bostadsrätter som privatpersoner idag äger. När de själva inte är på plats har de möjlighet att hyra ut lägenheterna genom Destination Bokenäset.

Kollektivtrafik

Tillgängligheten är en annan viktig fråga, då många av feriearbetarna har svårt att ta sig till arbetet då de inte har körkort eller bil. De är då beroende av kollektivtrafiken som tyvärr går väldigt sällan och inte går ända fram till hotellet. Sammanlagt så arbetar cirka 40 sommarjobbare på hotellet.
- Som det är nu stannar bussen uppe vid Bokenäset skola, vilket tar en timma att gå. Det enda alternativet är skolskjutsen men eftersom det det är mycket kvällsarbete så är inte det heller ett alternativ, säger Tomas Eriksson.

Full fart

Det är full fart på hotellet just nu och hotellchefen Jenny Glantz berättar att det är flera event den närmsta tiden.
- Snart kommer kändiskocken Ulf Wagner till hotellet och bjuder på en femrätters middag. En annan kväll har vi gin-provning med experten Simon Axell-Thor. Eller varför inte After bad med livemusik, säger Jenny, för att i nästa sekund rusa iväg på ett uppdrag.

Tillbaka till Företagsmaraton

Du kanske också är intresserad av