Två kvinnor står i ett vardagsrum, en kvinna håller i en golvmopp och stor dammvippa med fjädrar

Nitzi Rodriguez och Pia Heiggren erjbjuder hushållsnära tjänster.

A là Nitzi

A la Nitzi erbjuder städning, trädgårdshjälp, tvätt, matlagning, handling och andra hushållsnära tjänster. Företaget har sitt kontor på Bangatan 3 i centrala Uddevalla. A la Nitzi efterlyser kostnadsfria företagsnätverk, samarbete med kommunen vad gäller att få ut information om sina tjänster till äldre som bor i egna boenden, och bättre information från kommunen vid arbeten i centrum.

- Mitt hjärta är att skapa jobb åt andra. Jag vill göra något bra för Uddevalla, mitt mål är att ge människor en chans, säger Nitzi Rodriguez, som startade företaget A la Nitzi.

Hon har nu lämnat över stafettpinnen som VD för A la Nitzi till Pia Heigren. Företaget har funnits sedan 2017, har sammanlagt 6 anställda och tar uppdrag från privatpersoner och företag i Uddevalla och kringliggande kommuner. Företaget satsar på att använda sig av samma återkommande personal till sina fasta kunder, framförallt till sina äldre kunder.

- Det är extra uppskattat när vi kommer och de känner igen oss. Vi gör det som kunderna vill ha hjälp med, och vi stannar också och pratar om de vill det, vi bryr oss om hur människor mår, säger Pia Heigren.

Nitzi Rodriguez har nu startat en enskild firma med Konst (tavlor) och hantverk på beställning och hjälper äldre med andra praktiska göromål, exempelvis skjutsning, datahjälp, matlagning, enklare sömnarbete, med mera – men också att samtala.

Efterlyser bättre information om arbeten i centrum

När det gäller samarbetet med Uddevalla kommun så önskar både Nitzi och Pia att det kan utvecklas vidare. En negativ sak de tar upp är den uppställning av maskiner och material på Kungstorget, som skedde i samband med ombyggnaden av Kungsgatan och andra gator i centrum. Det var ett långdraget arbete som påverkade Nitzi Rodriguez dåvarande verksamhet Pimpa hemma.

- Vi behöver ha mer information innan det ska ske den här typen av arbeten i centrum, som påverkar oss ekonomiskt. Det var också svårt att komma i kontakt med rätt person i kommunen för att framföra våra synpunkter, och vi kände att ingen lyssnade på oss, säger Nitzi.

Nätverk med företag och spridning av företagets tjänster

Både Nitzi och Pia efterlyser nätverk med andra företag, gärna sådana nätverk som inte kostar pengar att vara med i. Och gärna hjälp med marknadsföring.

- Vi skulle gärna ta emot hjälp av kommunen för att få ut information om A la Nitzis tjänster till äldre som har eget boende på kommunens boende. Vi kan exempelvis erbjuda fönsterputsning, det är något som inte ingår i hemtjänstens uppdrag, säger Pia Heigren.

Läs gärna mer på företaget A la Nitzis hemsida

Tillbaka till Företagsmaraton

Du kanske också är intresserad av