Rolf Karlsson äger sushirestaurangen Mamma Sushi, som har lunch- och kvällsservering av sushi.

Mamma Sushi

Mamma Sushi är en sushirestaurang som ligger mitt i centrala Uddevalla på Kilbäcksgatan. Restaurangen erbjuder lunch- och kvällsservering av sushi och vill bredda sin meny. Att se över parkeringssituationen, införa centrumkort som gäller i samtliga butiker i centrum och fortsätta med ordningsvakter tror de kan underlätta för företagen i centrum.

Mamma Sushi ligger på Kilbäcksgatan, som är en parallellgata till Kungsgatan. Rolf Karlsson äger restaurangen som har en fast anställd och har inhoppare vid behov. Sushirestaurangen har funnits i Uddevalla i 12 år och ser nu behov av att bredda sin meny för att få fler ben att stå på.

Parkeringar är en viktig fråga för företaget.

- Att driva en verksamhet i centrum är tufft på många sätt. Vi har ett bilsamhälle och vi behöver parkeringar, säger Rolf Karlsson.

Känns tryggare med ordningsvakter

Han säger att många av de parkeringar som finns i centrum används på fel sätt, många följer inte reglerna utan står längre tid än man får utan att parkeringsvakterna kan kontrollera det. En annan utmaning är att fastighetsägarna i centrum tar ut för höga hyror och att flera av dem inte bryr sig om ifall lokalerna är uthyrda eller står tomma.

Däremot tycker han att det är väldigt positivt med de kommunala ordningsvakterna som arbetar i centrala Uddevalla.

- Ordningsvakterna har gjort nytta, ungdomsgängen som gick runt här i centrum tidigare är borta. Så på det viset känns det mycket tryggare, säger han.

Kilbäcksgatan behandlas som en bakgata

En av utmaningarna med att ha sin verksamhet på Kilbäcksgatan är att den behandlas som en bortglömd bakgata. Just nu är ett antal gatulampor trasiga, kring jul sätts ingen julbelysning upp längs gatan och det är svårt att locka folk till Kilbäcksgatan när alla större event koncentreras till Kungsgatan. Det är dock saker som skulle kunna gå att åtgärda, tycker Rolf.

-Jag tycker att centrumkortet som kommunanställda får i julklapp ska gälla i alla butiker i centrum. Det gynnar alla företag som finns här. Och så saknas det julbelysning på Kilbäcksgatan - i kombination med att tre gatulampor varit trasiga i månader så blir det mörkt om kvällarna här, så borde det inte vara, säger han.

Siktar framåt med bredare meny

Mamma Sushi siktar framåt och hoppas kunna rekrytera personal med rätt kunskaper, för att kunna utöka sin meny med pasta. Det har varit svårt att hitta utbildad sushipersonal, de har fått läras upp på plats istället.

- Det känns som att folk har fått framtidstron tillbaka, vi hade färre gäster i november men nu börjar de komma tillbaka, det är jätteroligt. Nu vill vi bredda oss och kunna servera pastarätter, säger Rolf.

Mer information om Mamma Sushi

Tillbaka till Företagsmaraton

tre glada personer

Henrik Sundström, förste vice ordförande i kommunstyrelsen och Jennifer Sigerstam från kontaktcenter tillsammans med Rolf Karlsson, ägare till Mamma Sushi.

en grönfärgad byggnad med trottoar framför

Mamma Sushi ligger på Kilbäcksgatan 21 i centrala Uddevalla.

Du kanske också är intresserad av