en man och en kvinna står framför en stor vält utomhus och det snöar

Lars Svensson och Maria Ericsson från Arento maskinuthyrning i Uddevalla, som satsar framåt.

Arento maskinuthyrning satsar framåt

Arento maskinuthyrning på Larmgatan hyr ut stora och små maskiner samt fordon till företag. De har ett brett sortiment som omfattar allt från grävmaskiner, hjullastare och lastbilar till röjningsutrustning och personbilar. Att hitta personal med breda kunskaper är en utmaning men de vill gärna utöka samarbetet med gymnasieskolan och ta emot praktikanter.

Arento ligger nära Uddevalla gymnasieskola Östrabo Yrkes.

- Vi vill gärna ha ett samarbete med de vi har nära oss. Vi tror att många ungdomar inte vet att vi arbetar med maskinuthyrning. Här kan de få tillgång till så många olika maskiner och lära upp sig och få breda kunskaper, säger Maria Ericsson, kundcenterchef för Arento maskinuthyrning i Uddevalla, Strömstad och Göteborg.

Stora byggföretag som kunder

Arento är ett dotterföretag till Svevia. Det finns sammanlagt 16 Arento-depåer i Svevia-koncernen från Malmö i söder till Luleå i norr. Arento i Uddevalla har elva anställda och utgör den största depån i landet, vad gäller både maskiner och personal.

Arento har både små och stora företag som kunder som hyr arbetsfordon och annan utrustning till sina byggprojekt. I sortimentet finns allt från containers, byggstaket och trafiksignaler till släp, lastbilar, byggmaskiner och större arbetsfordon som dumpers, vältar och hjullastare. Även fordon för vinterväghållning och personbilar hyrs ut.

Levererar trygga helhetslösningar

Arento sköter hela kedjan från första kundkontakten till uthyrning samt reparation, service och hämtning av maskiner och fordon. Företaget är mån om att bygga relationer, ge snabb och bra service, ha en bra standard och se till att leverera en trygg helhetslösning till kunderna. De företag som hyr av Arento kan räkna med att få service när något händer, företagets medarbetare är lösningsfokuserade.

- Våra anställda måste vara beredda på att rycka ut med kort varsel om det exempelvis går sönder en rem i en maskin ute på ett bygge. Då åker vi ut och åtgärdar på plats, så att byggprocessen inte stannar av. Vi har också egen verkstad här och anlitar flera andra lokala verkstäder när våra maskiner eller fordon måste lagas, säger Maria Ericsson.

Satsar på framtiden

Arento satsar på att alltmer gå över till eldrivna maskiner och fordon. Det är en pågående process, och därför får kunder gärna testa eldrivna lösningar och utvärdera hur maskinerna fungerar ute på plats.

- Det är de som arbetar med maskinerna som kan säga om de fungerar bra eller inte, så vi försöker få ut dem i olika byggprojekt för att testa. Kundernas återkoppling är väldigt värdefull för oss, säger Maria Ericsson.

Företaget vill bygga om lokalerna på Larmgatan för att möta framtidens behov. Även om det är ekonomiskt svåra tider så har inte Arento påverkats så mycket då de har en bred verksamhet och även hyr ut arbetsfordon och tjänstebilar.

- Men vi hoppas att det vänder snart, många andra har haft det väldigt tufft. Vi försöker alltid ge det lilla extra här hos oss och ser till att leverera kundernas hela behov, så att de inte behöver vända sig till fler leverantörer. Vårt motto är: Att inte vara störst men bäst när det gäller, säger Maria Ericsson.

Mer information om Arento maskinuthyrning i Uddevalla

Tillbaka till Företagsmaraton

Flera personer diskuterar tillsammans

Arento har en egen verkstad för reparation av maskiner och fordon. På bilden syns Maria Ericsson och Lars Svensson som berättar om företagets verksamhet för Lisa Cronholm, Henrik Sundström och Jennifer Sigerstam från Uddevalla kommun.

Du kanske också är intresserad av