Jörgen Torstensson, Annelie Carlsson och Tommy Gustavsson.

Fullt upp hos Trestads telemontage AB

Installering av larm, övervakningskameror och fiber. Och montering av alkolås, taxametrar och backkameror. Trestads telemontage AB är företaget som löser det mesta - och som har mycket att göra.

Trestads telemontage AB är ett tele- och säkerhetsföretag med flera arbetsområden. De installerar passagessystem, brandlarm, kameraövervakning och fiber hos företag och privatpersoner. Företaget bedömer att cirka två tredjedelar av verksamheten bygger på den här typen av uppdrag. Och de har fullt upp.

- Vi vill utöka och anställa fler elektriker och larminstallatörer, berättar Jörgen Torstensson som är VD och ägare.

Proffs på installation och montering

Man har också en egen verkstad och utför olika typer av installationer på hantverksbilar och husbilar. När det gäller hantverksbilar så kan det röra sig om montering av branschspecifika inredningslösningar eftersom bilen blir en rullande verkstad.

- Även husbilar har behov av extramontering för att få in viss teknik. Det kan handla om backkamera, solpaneler eller en GPS, säger Tommy Gustavsson som är account manager.

Trestads telemontage är dessutom godkända för att installera betalterminaler och taxametrar i taxibilar. De sätter även in takskyltar, extrabelysning och alkolås.

- Vi installerar alkolås i olika typer av fordon. Många större företag har som krav att deras bilar ska vara försedda med alkolås, berättar Jörgen.

Bredvid verkstaden har företaget en butik som säljer teknikutrustning, och de erbjuder även vinterförvaring av husbilar.

Vill ha en bättre trafiksituation

Tanken med företagsmaraton är att Uddevalla kommun ska fånga upp behov och funderingar. Trestads telemontage ligger på Lingatan i Herrestad och under vissa tider på dygnet är vägarna hårt trafikerade, samtidigt som fotgängare rör sig i området.

Företaget undrar därför hur planerna ser ut för att lösa trafiksituationen, och Uddevalla kommun tar med sig frågan.

- Ju trivsammare det är i området, desto bättre för alla oss som har verksamhet här, säger Tommy.

Fakta om företaget

Du hittar mer information om Trestads telemontage på företagets webbplats:

Trestads telemontage AB

Tillbaka till Företagsmaraton

Tommy Gustavsson visar runt i verkstaden.

Du kanske också är intresserad av