Josefine Bergquist och Magnus Bergquist driver Lingatan 8.

Kreativt på Lingatan 8

Alla goda ting är tre – och på Lingatan 8 blir detta tydligt. Där samsas inredningsbutik, kontorshotell och fastighetsförvaltning i lokaler som inspirerar.

Det är svårt att inte bli glad när man kliver in i inredningsbutiken Lingatan 8, som ligger på just den adressen i Herrestad. Möbler, inredning, ljus, blommor och textilier skapar en varm känsla som man bara vill ha mer av. Det är så här man önskar att det såg ut i sitt eget hem.

- Vi har båda två ett stort inredningsintresse, säger Josefine Bergquist som tillsammans med sin man Magnus Bergquist driver Lingatan 8.

Tre delar

Verksamheten vilar på tre delar, inredningsbutik, kontorshotell och fastigheter.

- Fastigheterna var företagets start. Vi äger ett par lägenhetshus i Uddevalla samt våra lokaler här på Lingatan, berättar Magnus.

Kontorshotellet ligger i anslutning till inredningsbutiken och går i samma moderna och rena stil. Det är flera företag som hyr in sig i de vackra lokalerna där kontorsutrymmen blandas med konferensrum och gemensamma ytor. Josefine och Magnus har renoverat lokalen i omgångar och lagt ner mycket arbete själva.

- Just nu är jag inte så sugen på att måla mer, säger Josefine och skrattar.

Läge nära centrum och E6:an

En grundtanke med företagsmaraton är att Uddevalla kommun ska lyssna in vilka behov och frågor som finns. Och paret är nyfikna på hur planerna för området runt Lingatan i Herrestad ser ut.

- Vi får förfrågningar på grund av vårt läge eftersom vi har nära både till centrum och till E6:an. Därför vill vi gärna vet mer om hur planerna för området ser ut, säger Magnus.

De lyfter också att trafiksituationen i området är ansträngd under vissa tider på dygnet, något som hade varit skönt att få en lösning på.

Redan anmälda till Näringslivsdagen 2024

En annan företagssatsning är den näringslivsdag som Uddevalla kommun arrangerar den 5 mars. Alla företag som får besök under maratonet får biljetter till dagen, och alla företagare som vill är varmt välkomna. När biljetterna lämnas över utbrister Josefine:

- Tack vad bra, men vi är redan anmälda! Det här är ett jättebra tillfälle för oss att träffa andra företagare, så det här ser vi framemot.

Mer information finns på eventets webbplats:
Näringslivsdagen i Uddevalla 2024

Fakta om företaget

Läs gärna mer om Lingatan 8 och deras tre verksamheter på företagets webbplats:
lingatan8.se

Tillbaka till Företagsmaraton

Härlig inredning från golv till tak.

Kontorsutrymmen och gemensamma ytor.

Karins butik är ett av flera företag som finns på Lingatan 8. Även Puustelli kök med Pernilla Block finns i lokalerna.

Josefine Bergquist.

Grönt är alltid skönt.

Du kanske också är intresserad av