Elitidrottsgymnasiet

Elitidrottsgymnasiet

Uddevalla Elitidrottsgymnasium, UEIG, är en del inom Uddevalla Gymnasieskola där idrottare ges en möjlighet att kombinera sina studier med en fördjupad idrottskunskap och träning mot elitnivå. Från och med lå 11/12 är UEIG:s verksamhet NIU-certifierad av Svenska Fotbollförbundet, Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Handbollförbundet och Svenska Simförbundet.

UEIG/Uddevalla Gymnasieskola ligger centralt i Uddevalla på gångavstånd från träningsanläggningar, tåg, buss och studentboende. Skolan är en av landets största gymnasieskolor med samtliga nationella gymnasieprogram. Hos oss går följande program att kombinera med NIU: Barn och Fritidsprogrammet BF, Ekonomiprogrammet EK, Estetiska programmet ES, Försäljning och serviceprogrammet FS, Naturvetenskapsprogrammet NA, Samhällsvetenskapsprogrammet SA och Teknikprogrammet TE.

Friidrott och handboll tränar i och kring Rimnershallen, en multiarena med två fullmåtts bollhallar, inomhusarena för friidrott, gym och klätterväggar. Utanför finns också nybyggda Rimnersvallen med 8 banor runt. Simmarna tränar både i Walkersborgsbadet och i Rimnershallen. Fotbollen tränar på Thordéngården och i Rimnershallen.

 

Logotyper

Kontakt

Benjamin Åberg, samordnare

+46 522-69 68 96

benjamin.aberg@uddevalla.se

UEIG/Uddevalla Gymnasieskola

Rimnershallen Rimnersgatan 13

451 52 Uddevalla

Johnny Drottz, lärare

johnny.drottz@uddevalla.se

UEIG/Uddevalla Gymnasieskola

Rimnershallen Rimnersgatan 13

451 52 Uddevalla

Förslag på sidor