Fotboll

Vår verksamhet på UEIG handlar om en individuell utveckling i fotboll i en inspirerande miljö. Vårt fokus ligger på att vara ett komplement till klubbarnas verksamhet och vi bedriver fotbollsträningar som oftast är låg intensiva med många upprepningar samt varierat övningsval. Det fotbollsmässiga innehållet är indelat i isolerad samt positionsträning vilket används vidare i matchlika spelmoment och spelförståelse utveckling.

Vi jobbar kontinuerligt med videoanalys: varje elev filmas på individuellt anpassad träningar, därefter går eleven igenom sina klipp och utvärderar sedan tillsammans med lärarna.

Vi lägger stor vikt på elevernas totala belastning utifrån träningsfrekvens och nivå de spelar på i sina föreningar.

Styrka/rörlighetsträning bedrivs med och utan vikter. Inlärning av lyftteknik samt genomgång av specifika styrke och rörlighetsprogram är en viktig del som ligger till grund till vidare utveckling. Målet är att alla elever ska ha sin fysprofil och utifrån den jobba vidare med egen utveckling.

Rehab träning genomförs i Rimnershallen där det finns tillgång till löpning, styrka, koordination och rörlighetsträning.

Tester genomförs 1 gång per termin i form av uthållighet, styrka, spänst och snabbhet.

Målvaktstränare är på plats 1 till 2 gånger i veckan per årskurs och bedriver träning isolerad och funktionellt med övriga träningsgruppen.

Teoretiska delen av utbildningen består av: kost och näring, anatomi och fysiologi, träningslära (aerob/anaerob, olika träningsmodeller) idrottsskador samt idrottspsykologi.

Årskurs 1

Första året jobbar vi med grunderna både i fotboll och styrka. Vi fokuserad att eleverna skall utveckla sina funktionella fotbollsfärdigheter genom våra 5 rullande teman för att sedan kunna använda dem i spelmomenten. Vi utvecklar kunskaper i tränings och tävlingslära genom teori och praktik i aerobträningslära, styrketräningslära, kost och näring samt grundläggande mental träning. Styrketräning bedrivs genom inlärning framförallt av lyftteknik, samt rörlighets och koordinationsövningar.

Årskurs 2

Andra året fokuserar vi på att ta nästa steg och fördjupa våra teoretiska och fotbollsfärdigheter i spelet. Individuellt anpassad träning kommer mer och mer in i bilden och eleverna börjar skapa sin egen fotbollsprofil. Vi jobbar mera med videoanalys.

Våra 5 rullande teman används med mer krav. Styrketräning bli mer individuellt anpassad genom fysprofilerna som eleverna får via tester.

Idrottsskador och träningsplanering som teoripass.

Årskurs 3

Individuellt anpassad träning utifrån elevernas spetsegenskaper är viktigast i åk3. Vi jobbar med mer detaljerade instruktioner och feedback. Eleverna ska vara självgående när det gäller styrketräning och kunna sin fysprofil utantill. Teori består av fördjupning av träningsplanering med bl.a. värdering av olika träningsmetoder.

Våra fotbollstränare

Aleksandar Kitic

Foto

Alex har spelat i Allsvenskan och Superettan med LSK där han även varit assisterande tränare . Nu är han Utvecklingsansvarig i IK Oddevold.

Matti Demegård

Matti Demegård

Matti har tidigare jobbat med Häckens allsvenska Damlag, Damlandslaget samt i Allsvenska och Superettanklubbar och är nu assisterande tränare i IK Oddevold.

Anders Sundberg

foto

Anders är vår målvaktstränare och har tidigare jobbat med målvakter i Superettan.

Stratos Kenstanlis

foto

Stratos är Sv. Fotbollförbundets Spelarutbildare i Bohuslän

Kontakt fotboll

Fotbollsansvarig: Aleksandar Kitic

Tel: 072-219 7008

E-post: aleksandar.kitic@uddevalla.se

Förslag på sidor