Friidrott

Friidrottsträningen bedrivs under större delen av året i Rimnershallen eller på Rimnersvallen, vilka ligger belägna på fem till tio minuters promenadavstånd ifrån gymnasieskolan. I samverkan med de aktivas förening och hemtränare utvecklar vi individuella träningsprogram för eleverna med målsättning att ge dem så bra förutsättningar som möjligt att lyckas i sin respektive gren. De gemensamma passen under skoltid utnyttjas utifrån den enskilde elevens behov och greninriktning till den träning som är aktuella under aktuell träningsperiod. På Rimnersvallen är vi huvudsakligen under september samt i den tävlingsförberedande perioden i maj.

Åren på idrottsgymnasiet har till syfte att ge eleverna både en träningsmässig grund samt kunskaper för en framtida elitsatsning inom friidrotten.

I årskurs 1 jobbar vi med grundläggande träningslära, skivstångsteknik, kost och näring, sömn och återhämtning och träningsplanering.

I årskurs 2 jobbar vi med träningsplanering, fördjupning i kost och näring, etik och moral inom idrotten och skadeprevention.

I årskurs 3 jobbar vi med träningsplanering, idrottspsykologi och ev fördjupning inom valt område.

Välkommen på provträning 20 mars - Anmälan provträning NIU Friidrott

Vår friidrottstränare

Benjamin Åberg

Benjamin Åberg

Benjamin är utbildad elittränare i sprint/häck och har själv bakgrund i just sprint. Idag är han dels tränare i Hälle IF men också löpare på elitnivå med flera SM-finaler och landskamper på meritlistan. Han är även ansvarig för medel-långdistans i U20-landslaget.

Kontakt friidrott

Friidrottsansvarig

Benjamin Åberg
Tel: 072-219 7229
Mail: benjamin.aberg@uddevalla.se

Förslag på sidor