Bryggan

Bryggan logotyp

Välkommen till Bryggan som är en del av enheten för flerspråkighet och integration i Uddevalla kommun. Bryggan tar emot nyanlända elever under deras första skolveckor. Vårt mål är att nyanlända  elever ska få en så bra skolstart som möjligt i Sverige.

Alla barn mellan 7 och 16 år som kommer till Uddevalla från ett annat land får sin första skoltid hos oss på Bryggan. Här får du lära dig mer om den svenska skolan och om Uddevalla samtidigt som vi lär oss mer om dig som elev för att kunna erbjuda en så bra skolgång som möjligt för just dig.

Det första som händer när du kommer till Bryggan är ett inskrivningssamtal där du och dina vårdnadshavare får träffa någon från Bryggan tillsammans med en tolk. Läs mer om tiden på bryggan här.

Bryggan

Hos oss på Bryggan lär sig eleverna grundläggande svenska samtidigt som deras kunskaper och färdigheter kartläggs på modersmålet. Eleverna får också bekanta sig med skolans övriga ämnen. De får prova på praktiska ämnen som bild och musik, blandat med svenska, matte, NO och SO.

Bryggan undervisning

Här arbetar lärare och studiehandledare för att eleverna ska få en så god start som möjligt. 

Bryggan

0522-69 53 91/072-145 63 16

Adress
Norgårdenskolan, B-huset
Norgårdsvägen 18,
451 75.Uddevalla

Busshållsplats
Källdal

Kontakt

Andreja Drobnjak Walle, förstelärare

+46 522‑69 66 14

andreja.drobnjakwalle@uddevalla.se

Norgårdenskolan, B-huset
Norgårdsvägen 18
451 75 Uddevalla

Förslag på sidor