Uddevalla växer, byggprojekt

Uddevalla är en stad på frammarsch. Här finns stora tillväxtmöjligheter och ambitiösa framtidsplaner. Det planeras för nya skolor, flytt av hamnverksamhet, nytt industriområde och ett attraktivare centrum utan översvämningar.

Stadsutveckling och framtidsplaner

Nyheter Uddevalla växer

 • tre glada män i bygghjälmar och varselvästar står framför ett hus med byggnadsställningar

  Forshälla-Strands förskola har tätt hus

  Forshälla-Strands förskola byggs i Råssbyn och planeras öppna under våren 2025. Arbetet går snabbt framåt och byggnaden har nu tätt hus. Förskolan kommer att ha plats för upp till 160 barn, bli certifierad enligt Svanen och ha solceller på taket.
 • Hopptornsväggen i Rimnersbadet är smyckad med mosaik i olika blå nyanser

  Konsten följer en röd tråd i Rimnersbadet

  Bubblor, vatten som skvätter och geometriska former. Den konstnärliga utsmyckningen i Rimnersbadet följer en röd tråd. Konsten hänger också ihop med färgsättningen i badhuset, vilket syns i både mosaik och andra installationer.
 • en parkeringsskylt som pekar in mot Rimnersbadet

  Nu är Edingsvägen öppen för trafik till Rimnersområdet

  Nu är Edingsvägen helt öppen för trafik igen i båda riktningarna. Det betyder att du kan köra på Edingsvägen hela vägen fram till Rimnersområdet och nya Rimnersbadet, samt köra förbi och vidare in på Larmgatan. Nya parkeringar för bil och moped finns utanför Rimnersbadet, liksom cykelställ och bänkar.

Förslag på sidor