Uddevalla växer, byggprojekt

Uddevalla är en stad på frammarsch. Här finns stora tillväxtmöjligheter och ambitiösa framtidsplaner. Det planeras för nya skolor, flytt av hamnverksamhet, nytt industriområde och ett attraktivare centrum utan översvämningar.

Stadsutveckling och framtidsplaner

Nyheter Uddevalla växer

 • 50 metersbassängen är stor och ljus med läktare intill

  Välkommen till invigning av Rimnersbadet

  Äntligen är det dags! Lördagen den 15 juni inviger vi Rimnersbadet, Uddevallas nya, stora simanläggning som är byggd för att klara SM-standard för 25-meterstävlingar. Det blir ett späckat program med musik, tal och uppträdanden. Komikerbröderna Daniel och Emil Norberg, cirkusprinsessan Johanna Abrahamsson, barn och unga från idrottsföreningar, Kulturskolan och Uddevalla gymnasieskola Sinclair medverkar på denna historiska dag.
 • en glad man i varselkläder och hjälm står på en avsats i hopptornet med 50-metersbassängen i bakgrunden

  Nu är det vatten i Rimnersbadets bassänger

  Nu är snart Uddevallas nya, fina simanläggning klar! Rimnersbadets bassänger är fyllda med vatten och nu pågår testning, provtagning och finjusteringar av anläggningen. I mitten av juni beräknas Rimnersbadet öppna för allmänheten.
 • fyra personer står med spadar och tar ett första tag i en grushög

  Första spadtaget för Lantmännens nya anläggning i Västra hamnen

  Igår togs det första spadtaget för Lantmännens nya spannmålsanläggning som ska byggas i Västra hamnen på Fröland - Uddevallas nya industriområde med djuphamn. Lantmännens byggnad ska stå klar till skörden 2026 och blir en stor, modern och funktionell anläggning. I sammanlagt 21 silotorn och två torkar ska spannmål torkas, lagras och skeppas på export.

Förslag på sidor