Uddevalla växer, byggprojekt

Uddevalla är en stad på frammarsch. Här finns stora tillväxtmöjligheter och ambitiösa framtidsplaner. Det planeras för nya skolor, flytt av hamnverksamhet, nytt industriområde och ett attraktivare centrum utan översvämningar.

Stadsutveckling och framtidsplaner

Nyheter Uddevalla växer

 • En kvinna och två män i varselkläder och hjälmar står framför en betongbyggnad med en stor byggkran

  Nu byggs Forshälla-Strands förskola i Råssbyn

  Nu blir det fler nya förskolor! I Råssbyn pågår bygget av Forshälla-Strands förskola som kommer att ha plats för upp till 160 barn. Förskolan kommer att ha stora härliga ytor utomhus och ska vara klar vid årsskiftet 2024/25.
 • En glad man i varselkläder och hjälm står framför hopptornet i 50 metersbassängen

  Rimnersbadet nästan färdigbyggt

  Rimnersbadet är nu till stora delar färdigbyggt. Efter årsskiftet kommer bassängerna börja fyllas med vatten och en två månader lång testperiod av alla system inleds. Uddevallas nya simarena innehåller en unik multifunktionell 50-metersbassäng med inkluderad hoppbassäng, som håller SM-standard för 25 meter.
 • En brygga med vatten intill och det gröna huset på Junogatan

  Nu flyttas en del av bryggorna vid Södra hamnen

  Nu inleds ett arbete med att montera ned och flytta en del av de bryggor som ligger vid Södra hamnen. Det är en del i förberedelserna inför det kommande projektet med skredsäkring av Uddevalla. Bryggorna kommer att flyttas till kommunens båtplatser vid Rödön, där de ersätter tre äldre bryggor.

Förslag på sidor