Vandringsleder

I direkt närhet till tätorterna Uddevalla och Ljungskile finns utmärkta möjligheter för korta eller längre promenader och vandringar. I Uddevalla finns bland annat Bjursjöområdet, motions- och promenadlederna Egonspåret och Vindsvalan. I Ljungskile finns en märkt led till Skarsjöarna.

Ålslåleden från Kurveröd till Ålslån är en populär ”länk” mellan tätort och fjäll.

Elljusspår för motion och promenader finns i anslutning till friluftsanläggningarna Bjursjöstugan, Norra fjället samt i Stenshult.

Bratterödsleden

Bratterödsleden kan nås från Tureborg och Sigelhult.

Strandpromenaden

Strandpromenadens mest populära delen är sträckan från Svenskholmen längs träbryggan till Bodele, vidare förbi Gustafsberg till Lindesnäs. Strandpromenad finns också i Ljungskile mellan Lyckorna och Ljungskile Rastplats. Båda ingår i Kuststigen.
Läs mer om Strandpromenaden

Herrestadsfjället och Bredfjället

Två mycket uppskattade naturområden är Herrestadsfjället och Bredfjället. I båda dessa finns det miltals med stigar  och leder för vandring och skidåkning. Utmed dessa finns också raststugor och vindskydd, som i de flesta fall anlagts och sköts av föreningar.

Bohusleden

Bohusleden sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr.

Information om de olika etapperna finns på bohusleden.se.

Kuststigen

Kuststigen är kustnära korta och längre vandringsleder mellan Tjörn och Moss i Norge. Nya slingor med alternativa sträckningar samt möjligheter till kortare rundvandringar har skapats i anslutning till leden.

Länk till kuststigen.se

Snäckskalstriangeln

Snäckskalstriangeln är en led som kommer att färdigställas under våren-sommaren 2021. Vandringsleden sammanbinder de tre skalgrusområdena Ramseröd, Älje-Porsen och Kuröd. Leden är redan delvis markerad men vissa sträckor är omarkerade och det kan därför vara svårt att hitta rätt.

Broschyren Salt och sött, Ljungskile

Broschyren Salt och sött, Ljungskile

Vandra hållbart i Bohuslän

I en serie broschyrer - Vandra hållbart i Bohuslän - finns beskrivning av delar av Kuststigen och Bohusleden och tips om hur du kan ta dig till och från vandringsleden med allmänna  kommunikationsmedel. 

Broschyrerna finns att hämta på biblioteken, Uddevalla Turistcenter och Bohusläns museum.

De finns också här som pdf-filer:

Råssbyn-Uddevalla

Råssbyn-Ljungskile

Salt och sött, Ljungskile

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00